Reacțiile politicienilor din Olt după aflarea rezultatelor alegerilor prezidențiale

0
1150

După aflarea rezultatelor finale ale alegerilor prezidențiale, turul II, reacțiile politicienilor olteni nu au întârziat să apară.

Președintele PSD Olt, Paul Stănescu, a fost rezervat în declarații, după aflarea rezultatelor din turul II al alegerilor prezidențiale. Liderul social –democraților din Olt a precizat pentru Gazeta Oltului următoarele: „Așa cum era de așteptat ca altădată Oltul a reușit să obțină un loc fruntaș pe țară. Mulțumesc și pe această cale electoratului nostru care a fost alături de noi, precum și organizațiilor locale care s-au implicat”, a spus președintele PSD Olt, Paul Stănescu.

 Președintelui executiv al PSD Olt, Marius Oprescu, susține că reformarea Partidului Social Democrat trebuie să înceapă imediat, astfel încât partidul să fie pregătit pentru alegerile locale și parlamentare de anul viitor. Declarația vine în contextul în care candidata partidului la prezidențiale, Viorica Dăncilă, a pierdut drastic alegerile obținând doar 35% din voturi!

„Cred că PSD are nevoie rapid de o reformare şi acest lucru trebuie să înceapă imediat pentru că ne aşteaptă, anul viitor, două rânduri de alegeri foarte importante pentru noi, locale şi parlamentare”, a declarat Marius Oprescu, potrivit Olt-Alert.

Liderul social-democrat a mai precizat că strategia adoptată de PSD, de această dată, a fost una greșită și că trebuie făcută o analiză la rece pentru identificarea celor care au greșit. „Aşa cum am spus încă dinaintea stabilirii candidatului, cred că strategia pe care PSD a făcut-o, de această dată, a fost una greşită. Dacă alegeam un candidat pe criterii sociologice, adică să fi mers cu cel mai bun candidat pe care îl avea partidul, probabil că scorul putea fi altul în acest moment. Trebuie efectuată o analiză la rece mai întâi, ca să se vadă și cine se face vinovat pentru desemnarea candidatului pe care Partidul Social Democrat l-a avut”, a mai spus Oprescu, conform sursei citate.

Deputatul PNL de Olt Gigel Știrbu a ținut după aflarea rezultatelor alegerilor prezidențiale să le mulțumească tuturor românilor care au votat candidatul Partidului Național Liberal.

Vă felicit pe toți și vă mulțumesc tuturor pentru că pe 24 noiembrie 2019, un moment istoric pentru noi toți românii ați înțeles să vă exercitați dreptul constituțional acela de a alege. Vă mulțumesc în mod special celor care  ați înțeles să acordați votul dumneavoastră pentru o Românie normală, pentru candidatul Partidului Național Liberal, pentru candidatul românilor de bine și totodată vă felicit pe voi frații noștri din diaspora plecați de acasă, forțați să plecați de acasă, pentru un trai mai bun, pentru că ați dat o lecție de civism, o lecție de patriotism unei națiuni greu încercate. Vă mulțumesc în numele meu, în numele nostru al tuturor celor care am rămas acasă și vă felicităm încă o dată că ați arătat că vă pasă de țara voastră! Vă felicit și vă mulțumesc!, a declarat deputatul Știrbu.

Și președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, s-a arătat entuziasmat în privința rezultatului obținut de Klaus Iohannis.

 Am câștigat ceea ce aveam de câștigat: încrederea românilor și, foarte important pentru mine, încrederea slătinenilor. Însă victoria zdrobitoare obținută în inima Oltului nu este doar un motiv de bucurie, ci și o obligație pe care trebuie să ne-o asumăm. Prin votul de duminică, slătinenii ne-au mandatat cu încredere, iar noi trebuie să avem responsabilitatea să le răsplătim speranțele pe care și le-au pus în noi.  Slatina prezidențialelor de ieri e doar începutul! Slatina localelor este următorul pas, iar Oltul parlamentarelor va însemna pentru noi, liberalii olteni, victoria decisivă în lupta de zeci de ani împotriva totalitarismului într-un județ roșu! Dacă Doljul poate, putem și noi! Mulțumesc Slatinei și tuturor oltenilor care au votat cu rațiunea! ”, a concluzionat Voiculescu.