Bicarbonatul de sodiu, aliatul gospodinelor în orice situaţie: cel mai simplu odorizant de cameră se face cu “pulberea de aur”

0
425

Bicarbonatul de sodiu te poate ajuta să scapi de mirosurile neplăcute din casă! Poți face un odorizant natural, care costă foarte puțin și durează mult mai mult decât unul cumpărat din comerț, care nu știe nimeni ce conține cu adevărat și ce efect are asupra copiilor sau animalelor de companie.

Odorizant de cameră pe bază de bicarbonat de sodiu

Pe lângă faptul că bicarbonatul de sodiu te poate ajuta să-și ții cuptorul curat, baia impecabilă, rufele mai albe, bijuteriile ca noi și chiar și plantele din casă mai sănătoase, îți sare în ajutor și dacă vrei să scapi de mirosul neplăcut din casă, din frigider sau chiar și din mașină.

Rețeta este una foarte ușoară și poate fi realizată chiar și de un copil de grădiniță. Timp de preparare a odorizantului natural nu îți va răpi mai mult de 5 minute, însă îți va împrospăta casa luni și luni de zile. În plus, acest odorizant natural nu doar că va elibera un miros farte plăcut, dar bicarbonatul de sodiu va atrage ca un magnet mirosurile neplăcute!

Ingrediente odorizant natural

  • O ceașcă de bicarbonat de sodiu;
  • 15-20 de picaturi de uleiuri esentiale;
  • Ierburi uscate;
  • Un borcan cu capac.

Se ia o ceașcă de bicarbonat de sodiu. Acesta este principalul ingredient al odorizantului făcut în casă. Pune-l în borcanul sau recipientul în care vei pastra odorizantul. Bicarbonatul de sodiu absoarbe cu usurință toate mirosurile neplăcute lăsând în cameră o aromă proaspătă și curată.

Se adaugă 15 picături de ulei esențial și o lingură de ierburi. Partea cea mai bună este că alegerile tale nu sunt limitate ca în cazul odorizantelor din comerț. Cel făcut în casă poate mirosi de la mentă, până la santal ori pin. Poți utiliza orice mireasmă de la ierburi uscate pînă la uleiuri esențiale multiple.

Spre exemplu ai putea folosi 15 picaturi de ulei esențial de pin și o lingură de rozmarin. Poți adăuga mai mult sau mai puține uleiuri esențiale și ierburi în funcție de cât de puternic este mirosul lor sau cum îți place ție. Pune capacul borcanului și agită bine conținutul. După ce te-ai asigurat că ingredientele au fost amestecate bine, scoate capacul și plasează borcanul unde dorești.

Sursa: stirimondene. fanatik.ro