Usturoiul face minuni în organism

0
997

Usturoiul este un aliment fie iubit, fie detestat. Însă balanța înclină spre tabăra iubitorilor acestei legume miraculoase, aliatul de nădejde în lupta împotriva microbilor, gripei, răcelii sau a paraziților intestinali.

Doar cei care sunt sensibili la mirosuri puternice și cei cu afecțiuni stomacale se țin departe de el.

Usturoiul ne vine în ajutor când vrem extra aroma. Este o legumă care face parte din familia Allium, conține alicină, compus cu nenumărate beneficii, inclusiv antibacteriene, antivirale, antifungice.

Nu mai vorbim de vitaminele și mineralele pe care le conține. Usturoiul se consumă natural, crud, verde sau matur (căpățână/cățel), sub formă de pastă, pudră, suplimente, extracte și uleiuri.

Cele mai multe beneficii se adună când îl mâncăm crud, în stare naturală.

Cu cât este mai mult gătit, cu atât își pierde din calități. Încercați să mâncați usturoi zilnic, măcar la o masă. De preferat, seara, întrucât știm cu toții că mirosul lui poate fi foarte puternic și uneori deranjant. Însă merită!

Iată care sunt cele mai importante proprietăți ale miraculosului usturoi

Accelerează sistemul imunitar

Un studiu efectuat timp de 12 săptămâni dezvăluie că oamenii care consumă 2,56 g usturoi pe zi nu se mai îmbolnăvesc sau fac forme mult mai ușoare de viroze.

Reduce tensiunea arterială

Hipertensiunea este una din principalele cauze ale bolilor cardiovasculare și complicațiilor ca AVC sau infarct.

Usturoiul matur administrat zilnic ajută la scăderea tensiunii la fel ca medicamentele specifice, chiar ajutând tratamentului.

Între 600 și 1500 mg extract de usturoi reduce tensiunea în 24 de săptămâni.

4 căței de usturoi zilnic sunt recomandați, împreună cu tratamentul prescris de medic.

Scade colesterolul

Îmbunătățește funcțiile cerebrale

Asigură longevitatea

Îmbunătățește performanța fizică

Ne curăță de metalele grele din organism

Menține oasele puternice

Combate infecțiile fungice

Combate alergiile

Tratează durerile dentare (dacă te doare un dinte, masează locul dureros cu ulei de usturoi sau cu un cățel de usturoi pisat)

Ajută digestia – datorită usturoiului, stomacul va funcționa mult mai bine. Deoarece stimulează membrana stomacului să secrete mai multe sucuri gastrice, care ajută la digestie. Ficatul va elibera și el toxinele din corp tot datorită usturoiului. Așadar, acesta este și hepatoprotector.

Multe se scriu zilnic despre usturoi și asta fiindcă este un miracol natural. Consumat constant ne ajută concret și imediat starea de sănătate. Discutați cu medicul dv. despre aportul de usturoi pe care vi-l recomandă, în funcție de istoricul dv. medical.

Acesta este un articol informativ și nu înlocuiește consultul medical de specialitate.

Sursa: doctorulzilei.ro