Au căzut în plasa legii

0
632

La data de 18 octombrie a.c., în intervalul orar 03.00 – 07.00 polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică ai Inspectoratului de Poliției Județean Olt, au desfășurat o acțiune pe râul Olt pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol, pe barajele Slătioara și Arcești.

În urma activităților desfășurate au fost depistați patru bărbați cu vârstele cuprinse între de 33 și 65 de ani, toți din municipiul Slatina, care pescuiau fără a deține documente legale, cu ajutorul a trei bărci pneumatice și prin folosirea a 2100 de metri de plase monofilament.

În cele trei bărci au fost găsite 55 kg pește, speciile crap, caras și șalău, care a fost dus la unități specializate în vederea comercializării, iar plasa monofilament și cele trei ambarcațiuni au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză au fost întocmite dosare penal față de cele patru persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de Pescuit comercial/sportiv fără licență sau autorizație de pescuit și Producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciului de Acțiuni Speciale, lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt și reprezentanți ai Agenției Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Olt.