Seminţele de dovleac au un efect surprinzător asupra bărbaţilor

0
2788

Dovleacul este vedeta sezonului, însă dincolo de pulpa de dovleac, delicioasă ca umplutură pentru plăcintă, seminţele de dovleac se dovedesc a fi extrem de benefice, mai ales pentru bărbaţii care îşi doresc o viaţă sexuală mai intensă, fără a fi nevoiţi să folosească metode artificiale, precum Viagra.

Disfuncţiile erectile sunt mai comune decât ai crede, iar bărbaţii vor fi cu siguranţă încântaţi să afle că pot obţine beneficii nebănuite în urma consumului de seminţe de dovleac.

Având în vedere că activitatea sexuală este influenţată de factori precum echilibrul hormonal, buna circulaţie a sângelui şi sănătatea mentală, anxietatea şi stresul, seminţele de dovleac sunt soluţia ideală.

Seminţele de dovleac conţin zinc

O porţie de 100g de seminţe de dovleac oferă organismului 80% din doza zilnică recomandată de zinc, iar acesta din urmă îmbunătăţeşte nivelul testosteronului şi producţia de spermă. În plus, prin conţinutul sporit de zinc, seminţele de dovleac contribuie la buna funcţionare a prostatei.

Arginina, aminoacidul minune pentru circulaţia sângelui

Seminţele de dovleac sunt bogate în arginină, un aminoacid care ajută la dilatarea venelor şi arterelor, îmbunătăţind circulaţia sângelui. Astfel, consumul de seminţe de dovleac ajută ţesutul erectil din zonele intime să beneficieze de o irigare sanguină optimă. Efectul este similar cu cel al Viagrei, însă este obţinut în mod natural.

În plus, arginina sporeşte motilitatea spermatozoizilor, aspect benefic pentru cuplurile care îşi doresc o sarcină.

Hormonul fericirii îmbunătăţeşte viaţa sexuală

Serotonina contribuie la buna funcţionare a multor funcţii, inclusiv a celei sexuale. Triptofanul, regăsit din plin în seminţele de dovleac, ajută la producţia de serotonină. Doza zilnică recomandată de triptofan este de 4mg per kilogram de greutate corporală, iar 100 de grame de seminţe de dovleac conţin 576mg de triptofan.

Magneziul, arma secretă din seminţele de dovleac

Un organism relaxat se traduce prin performanţe sexuale sporite, astfel că un aport optim de magneziu îţi calmează mintea, îţi ajută vasele de sânge să se dilate şi îţi dă energie pentru a avea un tonus muscular şi nervos ideal. O porţie de 100 de grame de seminţe de dovleac îţi aduce 155% din doza zilnică recomandată de magneziu.

Consumul recomandat de seminţe de dovleac

Potrivit USDA, se recomandă aproximativ 2 linguri de seminţe de dovleac crude pe zi pentru a observa efectele benefice asupra organismului.

Ai grijă, însă, să nu exagerezi cu consumul de seminţe de dovleac, întrucât poate provoca probleme digestive, din cauza conţinutului sporit de fibre.

Sursa: feminis.ro