A debutat proiectul “Caracal- un oraș curat!

0
276

Locuitorii municipiului Caracal au răspuns afirmativ invitatiei primăriei de a lua parte la proiectul Caracal – un oras curat. Astfel, zeci de cetățeni s-au adunat in fata primăriei pregătiți sa facă curat, iar prin activitatea lor sa dea un exemplu celei din jur.

“Prin proiectul ,,Caracal-Un oraş curat!”, ne-am propus să mobilizăm cât mai mulţi locuitori ai municipiului pentru a curăţa deseurile din arealele naturale ale municipiului. Şi asta într-o singură zi.

Am organizat a doua editie a acestui proiect avand ca parteneri-voluntari inregistrati locuitori ai municipiului nostru, reprezentanţi ai autorității locale, societății civile, companiilor private și mass media locala.

Astfel, incepand cu ora 9.00, s-a derulat prima etapa a proiectului la care s-au alaturat personalul militar al Bazei NATO Deveselu, oficialitati ale adminstratiei publice locale, reprezentanti ai unor firme private. Primarul municipiului Caracal, domnul Dr. Radu Liviu a alocat un moment special acestei echipe iar dupa instructajul privind protectia muncii acestia au curatat zona parc de unde au colectat 30 de saci de deseuri.

Incepand cu ora 13.30 a urmat etapa a II-a a acestei actiuni la care s-au alaturat un numar de 296 de voluntari acestia reusind sa curate spatial public din zona alocata conform hartii deseurilor. Au fost colectati un numar de 243 saci de deseuri, acestia fiind colectati, din punctele de colectare stabilite, de catre operatorul de salubritate partener in cadrul proiectului.

Aceasta actiune a fost posibilă datorită implicării fiecărui voluntar şi partener aducandu-se în atenţia publicului larg problema deşeurilor abandonate în natură. Prin realizarea hărţii deşeurilor am arătat că nu suntem încă pregătiţi să facem faţă cantităţilor de deşeuri pe care le producem.

Mormanele de gunoi pe care le-am identificat pe hartă şi pe care le-am curăţat au fost fie aruncate de oameni în areale naturale, fie depozitate acolo din lipsa altor soluţii.

Ceea ce am clădit până acum este un important pas spre ceea ce ne dorim sa promovam!” a declarat Primaria Caracal.

Alexandra N.