Remediul ideal pentru pietrele la rinichi! În plus, scade colesterolul

0
425

Ceaiul de măceșe are o multitudine de proprietăți și este un remediu natural excelent pentru multe afecțiuni. Conține vitamine și minerale care stimulează imunitatea organismului, dar elimină și tusea, micșorează nivelul colesterolului din sânge și te scapă de pietrele la rinichi.

Măceșele au multă vitamina C, dar conțin și vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina PP, vitamina K și acid nicotinic. De asemenea, fructele de măceș conțin și zaharuri, acid citric, pectine, tanin, cupru, crom, mangan, pectina, acizi organici, uleiuri esențiale. Totodată, măceșele conțin și fier, mangan, fosfor, zinc, potasiu, magneziu, sulf, seleniu şi antoxidanţi. Toate acestea sunt foarte bune pentru sănătatea organismului. În plus, acest ceai are proprietăți antibacteriene, de regenerare, analgezice, antiinflamatorii.

Iată ce proprietăți are ceaiul de măceșe:

  • Ameliorează crizele biliare și cele de ficat. Tot ce trebuie să faci este să bei o cană de ceai de măceșe după ce ai mâncat prea mult sau alimentația a fost compusă din mâncăruri grele.
  • Totodată, se pare că este un ceai ideal atunci când ai pietre la rinichi sau nisip. Este știut faptul că e un bun diuretic.
  • Vitaminele pe care le conțin măceșele contribuie la stimularea imunității organismului.
  • Ceaiul de măceşe este o soluție bună atunci când ai probleme stomacale așa cum este de exemplu, diareea. Dar este și un real tonic hepatic.
  • Scade tensiunea arterială. Antioxidanţii din compoziţia măceșelor au un rol protector pentru inimă. Mai mult, infuzia de măceşe poate să scadă tensiunea arterială.
  • Măceşele pot fi folosite pentru ameliorarea diabetului şi a obezităţii datorită efectului pe care acestea îl au, de stabilizare a glicemiei. Totodată, o cură cu măceşe poate reduce colesterolul din sânge în mod semnificativ după doar câteva săptămâni.
  • Ceaiul de măceșe este un remediu natural foarte bun în caz de gripă sau răceală puternică.

Însă, pentru a nu avea niciun fel de probleme înainte de a bea ceai de măceșe sau de a lua infuzie vorbește cu medicul tău. Chiar dacă nu are contraindicații severe, nu toată lumea tolerează măceșele.

Sursa: doctorulzilei.ro