Incendiu în comuna Curtișoara

0
481

Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit în această după-amiază, în comuna Curtișoara, sat Dobrotinet Vale, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească.

În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta la o anexă gospodărească, la circa cinci tone de lemne de foc și la un gard din scândură.

Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat aproximativ două ore.

În urma incendiului au ars anexa gospodărească, cu suprafața de aproximativ 80 de metri pătrați, cinci tone de lemne de foc și aproximativ 20 de metri liniari de gard din lemn.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost propagarea de la un incendiu de vegetație uscată.

“Reamintim cetăţenilor faptul că arderea miriștilor și a vegetației uscate este interzisă, singura excepție fiind situația în care terenul agricol este infestat cu dăunători. În această situație cetățenii au obligația de a obține acordul de la autoritatea de mediu, permisul de lucru cu focul de la primăria din localitatea în care se execută arderea și de a asigura toate măsurile pentru prevenirea propagării focului la culturi agricole, cai de comunicații, instalații sau fond forestier.” a preciza Alin Băstasteanu, purtător de cuvant ISU.