Metode de apărare împotriva Tigrului de platan

0
845

Săptămâna trecută, cotidianul nostrum a tras un semnal de alarmă cu privire la invazia de tigrii de plantar care a pus stăpânire pe Slatina. Acum, vă prezentăm câteva sfaturi utile în cazul în care aceste insecte micuțe dar dăunătoare vă mușcă:

Tigrul de platan sau Tigararul platanului, al cărui denumire științifică este Corythucha ciliata, este o specie originară din America de Nord, care afecteaza frunzele platanului, dar uneori atacă și frasinul. În Europa, insecta a fost descoperită prima data în anul 1964, în orașul Padova, din Italia. Tigrul platanului, care atacă de obicei planta a căror nume o poartă, au dimensiuni mici, de 4-6 milimetri, fiind comparabili cu țânțarii. Corpul insectelor este aplatizat, iar capul are culoarea gri deschis. Se pare că temperatura optimă pentru dezvoltarea insectei este în jur de 30 de grade, iar înțepătura ei este similară cu cea a țânțarilor.

Deși pentru slătineni invazia este relativ nouă, alte orașe din țară se plâng de mai mulți ani de prezența acestor dăunători și de fiecare dată în timpul verilor caniculare.

Pișcătura tigrului platanului este resimțită de om, dar leziunile nu sunt la fel de mari ca cele provocate de țânțari ori păianjeni, așa că spălarea cu apă și săpun a zonei înțepate sau aplicarea unui cubuleț de gheață sunt remediile care pot fi aplicate imediat

Pentru a scăpa de prezența insectei peste tot în jurul nostru, soluția o reprezintă hainele lejere care să acopere însă mâinile și picioarele în totalitate iar înainte de intrarea în casă, hainele trebuie scuturate foarte bine.

Înțepătura tigrilor platanilor sunt foarte puternice, iar oltenii sunt nemulțumiți.

Tigrul de platan. Dacă sunteți mușcat, spălați cu apă sau frecați zona iritată cu un cub cu gheață.

Alexandra N.