Teatru și film, la Caracal

2
291

Centrul Cultural Municipal „Radu Șerban” Caracal își propune să implice întreaga comunitate în activitățile culturale pe care le desfășoară cu spijinul Consiliului Local Caracal și al Primăriei Municipiului Caracal. Prin urmare, vă invităm să luați o gură de aer proaspăt și tineresc în cele patru zile ale Festivalului de Teatru și Film de Scurt Metraj pentru Tineret, ediția a XI-a, 27-30 august 2019, Caracal.

Motivația noastră o reprezintă pasiunea pentru artă și devotamentul tinerilor. Oferim cu încredere prilejul de a se manifesta creativ într-un eveniment ca o întâlnire generoasă a tinerilor cu tinerii, cu teatrul şi cu filmul, cu oameni de teatru şi de film şi, mai ales, cu spectatorii. O întâlnire de „lucru” într-o chemare pe care o adresăm tuturor, provocându-i să se implice de bună voie într-un demers al descoperirii de sine, al propriilor resurse necunoscute încă şi, deci, nefolosite, într-un cadru care să asigure libertatea exprimării şi asumarea mesajului transmis.

Prin teatru și film adunăm înțelesuri infinite într-un spațiu infinit, îmbinate în cele mai diverse reprezentări și viziuni estetice.

2 COMENTARII

  1. PSD-ul dă poporului român doar pâine si circ.Exact ca-n perioada republicii din Roma Antică.Decimus Juvenalis, poet latin care s-a născut la mijlocul secolului I, şi care a scris lucrarea satirele, în care critică decăderea poporului roman, într-un stil satiric, este cel care a folosit prima dată expresia „panem et circenses” (pâine şi circ).

    Expresia a apărut în contextul în care poetul i se plângea unui prieten de gradul de degradare accentuată a poporului său, care ajunsese să se mulţumească doar cu spectacole de circ, la sfârşitul cărora primea hrană oferită cât să trăiască, fără să aibă vreun interes în treburile statului.

    Cu alte cuvinte, a oferi pâine şi circ însemna a da maselor lucruri neînsemnate, pentru a le distrage atenţia de la lucrurile reale.
    Așadar,nimic nou sub soare…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here