GABRIELA FIREA, DORITĂ CANDIDAT PSD PENTRU PREZIDENȚIALE

0
621

PAUL  STĂNESCU  NU  SE  DEZICE  NICI  DUPĂ  CONGRES:

GABRIELA  FIREA,  DORITĂ  CANDIDAT  PSD  PENTRU  PREZIDENȚIALE

Senatorul de Olt Paul Stănescu, președinte al filialei PSD Olt, vicepreședinte național al partidului, este unul dintre puținii lideri social-democrați care a avut curajul și demnitatea de a spune adevărul în cazul Dragnea.

Nici la recentul congres al PSD, Paul Stănescu nu a agreat gașca pupincuristă a actualului premier, nesusținând ocuparea de către Viorica Dăncilă a funcției supreme din partid.

Acesta consider, pe bună dreptate și ușor de anticipat, că niciunul dintre cei propuși să candideze la prezidențiale nu au nicio șansă să intre în turul final.

”După eșecul usturător de la alegerile europarlamentare, pentru care nu este vinovat doar Liviu Dragnea, căruia îi doresc sincer sănătate și să se întoarcă cât mai rapid la familie, ci și Paul Stănescu, Viorica Dăncilă și alți colegi din conducerea partidului. Avem în față o nouă provocare, un nou examen electoral. În funcție de modul în care ne vom prezenta la alegerile prezidențiale, avem șansa să spălăm din rușinea rezultatului dezastruos din primăvară sau, dimpotrivă, să o adâncim, cu consecințe foarte grave pentru PSD.

Am făcut, în ultima perioadă, o analiză minuțioasă a situației politice actuale, și cred că singurul scenariu care ne-ar putea asigura șanse reale de câștig este acela de a avea un candidat pentru Cotroceni susținut de PSD, ALDE și PRO-România. Dacă inventariem posibilii prezidențiabili din cele 3 partide, lista nu este deloc una foarte lungă.

De la PRO-România, singura variantă de luat în considerare ar fi fost Victor Ponta, dar acesta a declarat ferm că nu intenționează să candideze anul acesta. De la ALDE, exisă o singură opțiune, dl Tăriceanu, care este un candidat redutabil, cu un profil foarte bun, dar care ar porni în această competiție cu un handicap major, dat de dificultatea de a mobiliza acest colos numit PSD în jurul unui candidat din alt partid.

Prin urmare, cea mai bună variantă ar fi ca PSD să propună un prezidențiabil cu mare notorietate și un indice de favorabilitate la o cotă foarte înaltă. Din păcate, indiferent câte sondaje s-ar mai face, în acest moment avem în partid o singură persoană care s-ar califica pentru această competiție, și anume primarul general al Capitalei, dna Gabriela Firea, cea care în ultimii 3 ani, invariabil, în toate cercetările sociologice, a împărțit primele două locuri la capitolul încredere în personalități politice cu președintele Iohanis.

Am încredere în capacitatea de analiză a colegilor mei și în buna lor credință și sunt convins că cei mai mulți dintre noi gândim la fel, dincolo de interesele personale. Să avem în minte un singur lucru: PSD n-a mai dat președintele României de 15 ani, iar timpul, ca să-l parafrazez pe Marin Preda, nu mai are răbdare!”, a declarat Paul Stănescu.

Repetăm, atitudinea liderului PSD Olt, Paul Stănescu, este una lăudabilă pentru social-democrați și susținerea lui de către cei mai mulți lideri din județ este apreciată de pesediștii de bună credință și va rămâne ca o filă frumoasă în istoria acestui partid.

Este un război pe care doar două organizații PSD din țară îl duc fățiș cu cei rămași din gașca lui Liviu Dragnea și cu actualii lingăi care roiesc în jurul noului lider al partidului.

Dacă Viorica Dăncilă își anunță candidature (ceea ce cred că în prostia ei va face) și Paul Stănescu cu organizația de la Olt nu o vor susține, credem că Dăncilă poate să se răzbune în perioada imediată împotriva răzvrătiților de la Olt.

Paul Stănescu știe cum bine o cunosc și alți lideri din PSD că un eșec în luna noiembrie cu un procent sub 20%  va fi un dezastru pentru social–democrați.

Este de neînțeles de ce alți lideri și organizații PSD din țară nu dau un semnal de alarmă că direcția și strategia actuale ale PSD nu sunt cele bune și partidul poate merge pe urma… țărăniștilor!

PC