Știrbu: Daniel Breaz este terminatorul culturii

0
147

Președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu (PNL), a caracterizat in termeni duri actiunile ministerului Culturii la Teatrul National.

„Cultura dispare, funcțiile rămân

Un nou eșec! O nouă zi, un nou eșec în încercarea Guvernului de a rezolva criza din domeniul cultural. Astăzi, a avut loc, la Guvern, o întâlnire a premierului Viorica Dăncilă, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ministrul Culturii, dl. Breaz și o delegație a directorilor instituţiilor aflate în subordinea Ministerului Culturii, din care a făcut parte și Ion Caramitru, managerul general al Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti.

Scopul întâlnirii era acela de a soluționa urgent dezastrul pe care acești guvernanți incompetenți l-au provocat și anume, tăierile bugetare și numereoasele disponibilizări care au avut loc în instituțiile aflate în subordinea Ministerului Culturii și care au dus la anularea de spectacole.

În cadrul acestei întâlniri, actorul Ion Caramitru a cerut demisia breazului ministru Breaz ridicând problema de supraviețuire a instituțiilor de cultură din România și faptul că a fost amenințat cu Corpul de control al ministrului. Sunt perfect de acord cu solicitarea domnului Caramitru, având în vedere că astăzi cultura este pe cale de dispariție din cauza acestor guvernanți care nu doresc binele țării. Oare câți cetățeni plătitori de taxe și impozite în această țară trebuie să se mai milogească de acest domn Breaz ca să plece din funcția de ministru al Culturii?
Grav este că PSD dorește cu orice preț îngroparea tuturor valorilor materiale și spirituale ale românilor. Cultura este suma tuturor formelor de artă, de iubire şi de gândire, care de-a lungul timpului l-a ajutat pe om să nu mai fie o ființă supusă, captivă, care să aservească sau să fie depententă de o unică forță dominantă. Un popor fără cultură este unul ușor manipulabil, exact ceea ce își dorește PSD-ul de la români să facă în România: să tacă, să muncească, să plătească și  nu care cumva să vorbească.
Domnule Breaz, dați-vă demisia! Este josnic să atentezi la cultura unui popor din calitatea de ministru al Culturii.
PSD-ule, măcar tu, breaz partid postcomunist, care ai  “plantat” la minister acest terminator al culturii, poate reușești cumva “dezrădăcinarea” lui din funcție până nu dispare cultura de tot”, a scris deputatul PNL Gigel Știrbu pe Facebook.
Sursa: stiripesurse.ro