Stimulente pentru angajarea elevilor și studenţilor pe perioada vacanţei

0
117

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt reaminteşte angajatorilor că pot beneficia de un stimulent financiar lunar, în valoare de 250 lei, acordat din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru fiecare elev si student încadrat în muncă pe perioada vacanței.

Angajarea elevilor şi studenţilor se poate realiza pe perioada vacanţelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă. Diferenţa dintre stimulentul financiar lunar acordat si salariul realizat se suporta de catre angajator din fonduri proprii. Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Olt, Elena Iordache, beneficiază de acest stimulent financiar angajatorii care încadrează în muncă elevi si studenţi in baza unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă sau, dupa caz, cu timp partial sau a unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporara este egală sau mai mică decât durata vacanţei.

În cazul tinerilor în varstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi si de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă. Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here