Nume grele ale muzicii populare româneşti, pe scena Festivalului de Folclor „Cântecele Dunării”, de la Ianca

0
334

Tineri interpreți de muzică populară din mai multe județe ale țării, își dau întâlnire în acest weekend la Ianca, în cadrul Festivalului de Folclor „Cântecele Dunării”, ajuns la cea de-a XIX-a ediţie. Manifestarea este organizată sub patronajul Consiliului Judeţean Olt, Consiliului Local și Primăriei Ianca și Centrul Județean de Cultură și Artă Olt.

Competiţia este dedicată interpreţilor vocali de muzică populară din toată ţara, cu vârste cuprinse între 15 şi 28 de ani şi va avea loc în zilele de 29 şi 30 iunie 2019. Probele din concurs, constau în interpretarea a doua piese de muzică populară la alegerea concurentului. În mod obligatoriu concurenţii vor interpreta melodii populare specifice zonei folclorice din care provin şi se vor prezenta în costume populare cât mai autentice. Piesele vor fi alese de către interpreţi, recomandarea organizatorilor fiind ca una să fie doină sau baladă. Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra Ansamblului Profesionist „Doina Oltului”, condusă de maestrul dirijor Cristian Dumitru.

Juriul alcatuit din specialişti ai genului, va atribui premii în bani si diplome. Marele premiu va fi în valoare de 2000 de lei.

Sâmbătă 29 iunie va avea loc acordarea „titlului” de „cetățean de onoare” al comunei Ianca, satul Potelu, de către Primăria comunei Ianca, pentru rezultatele excepționale în sportul de performanță (culturism) lui Ionuț Caracudă, campion mondial la culturism 2018! Cu această ocazie marele campion va face și o demonstrație, susțin organizatorii.

Seara va continua cu un spectacol de muzică și dans la căminul cultural Potelu începând cu ora 19.00! Pe scenă vor urca invitații speciali Gheorghița Nicolae, Olguța Berbec și Remus Novac, precum și soliștii Ansamblului Folcloric Profesionist Doina Oltului: Maria Ghinea, Ileana Lăceanu, Victorița Cică, Ștefan Constantin, Florica Bircescu, Marinela Dobrițoiu, Gabriel Zăvoeanu, Carmen Budulan, Ștefania Strejescu și Mădălina Drăgan.