Mii de euro pentru o categorie de români! Cum puteți intra în posesia banilor

0
314

Vești uriașe pentru o categorie de români! Legislația prevede ca aceștia să primească o primă de instalare dacă îndeplinesc anumite condiții!

Potrivit legislației, românii care revin în țară pentru a se angaja pe o perioadă de minim un an beneficiază  de un ajutor din partea statului.

Valoarea ajutorului de stat acordat pentru astfel de cazuri este de 12.500 de lei pentru o persoană singură și de 15.000 de lei dacă se întoarce în țară împreună cu familia.

Totuși, pentru a intra în posesia banilor, cetățenii români care au locuit în spațiul comunitar în ultimii trei ani trebuie, la întoarcerea acasă să își stabilească domiciliul sau reședința într-una dintre localitățile incluse în Planul național de mobilitate (vezi aici lista).

În cazul în care este vorba de soț și soție, sumele nu sunt aceleași. Astfel, în situația în care doar unul dintre cei doi se angajează, va putea primi 15.500, pentru că ar avea o persoană în întreținere. Dacă se angajează amândoi, unul va beneficia de 12.500 de lei primă de instalare, celălalt, de 3.500, confom art. 75 din OUG 60/2016.

În plus, prima de instalare nu se acordă integral la angajare, ci în două tranșe egale: prima (50% din cuantum) se înmânează la data instalării, restul după 12 luni de la angajare.

Sursa: bugetul.ro