Ce spun politicienii locali despre rezultatele alegerilor europarlamentare

0
383

Pentru Olt, situația rezultatelor finale ale alegerilor europarlamentare s-a lăsat cu bucurie pentru unii, iar pentru alții s-a resimțit ca o tragere serioasă la răspundere. Iată reacțiile câtorva dintre cei mai importanți politicieni ai județului:

Mihai Niță, deputat ALDE de Olt: ”Am luat o palmă puternică de la populație la aceste alegeri. Îmi pare rău că rezultatul a fost slab pe țară, slab la Olt. Eu am încredere în organizație, vom reuși să le spunem oamenilor cine suntem noi ca partid și ce vrem. Din discuțiile purtate cu colegii mei, nu vrea nimeni să plece. Sunt oameni care s-au integrat, sunt conștienți că trebuie să muncim mai mult. Oamenii au votat împotriva noastră și a PSD. Ne așteptăm la nivel național să fie dată o direcție nouă.

Liviu Voiculescu, președinte PNL Olt: ”Pentru filiala Olt este un scor record, este cel mai mare scor obținut vreodată de PNL la alegeri europarlamentare în acest județ. Asta arată atât munca noastră, cât și faptul că oamenii s-au săturat de oferta politică a celor care conduc. Oamenii vin către noi în ultima perioadă, iar munca noastră va fi mult mai asiduă din acest moment. Este o victorie, însă vrem să câștigăm și războiul.”

Gigel Știrbu, deputat PNL: ”Este un scor foarte bun. Oltenia se trezește. Se vede că oltenilor le-a ajuns. Acest scor este rezultatul faptului că politicile promovate de Partidul Social-Democrat au dus la o mobilizare exemplară a oltenilor la vot. Electoratul din Oltenia este un electorat care a ajuns la maturitate, nu mai poate fi mituit, mințit și arată care e forța votului, arată celor care greșesc că trebuie să schimbe maniera de a face politică. Mulțumesc tuturor celor care au ieșit la vot și mulțumesc în special celor au votat PNL și ne-au acordat astfel încredere. Mă aștept ca PNL să continue trendul ascendent, să capete din ce în ce mai multă încredere în rândul populației.”

Mădălin Teodosescu, primar Balș: „Mulțumesc miilor de bălșeni pentru prezența la vot, celor care au votat pentru viitorul copiilor lor și au transformat deviza acestor alegeri din englezescul “This time I’m voting”, în oltenescul “Fusei la vot”. Le mulțumim celor care au stat la cozi interminabile în Spania, în Italia, în Belgia sau Marea Britanie pentru ca viața să fie mai bună și să poată să se întoarcă acasă. Cu toții am votat pentru o Românie europeană!”

Silviu Anton, președinte USR Olt: ”Rezultatul alegerilor europarlamentare este unul bun, care ne dă speranțe că lucrurile se pot schimba, mai ales pe Slatina, unde suntem apropiați de PNL și PSD. Ținând cont de faptul că pe parcurs ne vom dezvolta și se va deci o creștere a partidului, cu o campanie bine făcută anul viitor putem câștiga primăria. Și în județ am avut scoruri bune în anumite comunități, așa că vom avea un cuvânt de spus și în consiliul județean. Ce mă bucură cel mai mult este că au ieșit atât de mulți cetățeni la vot, acesta este cel mai bun lucru. Se simte faptul că oamenii au început să vină înspre USR, primim multe solicitări atât online, cât și la sediu. Sperăm să ne extindem mai mult și mai repede.”

Marius Oprescu, președinte executiv al PSD Olt: „În ceea ce priveşte rezultatul naţional, în momentul de faţă, avem un exit-poll care pentru Partidul Social Democrat n-arată foarte bine. Este o lecţie pe care orice om politic trebuie să o ia în considerare. După cum ştiţi, noi, la Olt, n-am fost de acord cu modul de campanie de la nivel naţional, cu inaugurări fastuoase, cu mitinguri la care au adus oamenii din localităţi, oamenii noştri, militanţii PSD, i-am pus pe drumuri. Noi am preferat să facem o campanie din poartă în poartă, din casă în casă şi am încercat să stăm de vorbă cu oamenii, să le prezentăm lucrurile bune pe care le-am făcut. Din păcate, la nivel naţional, se pare că n-am fost în stare să prezentăm aceste lucruri foarte bine şi aşa cum de-a lungul timpului organizaţia de la Olt a spus-o, se pare că avem un eşec al managementului la nivel de partid, la nivel naţional.”

Daniel Militaru, reprezentant PLUS Olt: ”Alianța 2020 USR-PLUS are 18.988 voturi valabile. Noi suntem o organizație tânără, la început de drum, avem aproximativ 100 membri și de ieri siteul de înscrieri nu mai face față. Sunt 30 de persoane deja care vor să devină membri PLUS. Sperăm ca trendul să se mențină, însă depinde de noi cum ne organizăm, depinde de oamenii pe care-i vom primi în partid, va trebui să-i filtrăm.”