Dacă telefonul se încinge prea tare, trebuie să aplici imediat aceste tehnici

0
430

Pe cât de bun e un telefon, pe atât de sensibil e uneori. Sunt multe circumstanțe în care telefonul tău s-ar putea încălzi tare. Chiar și dacă nu faci nimic greșit, în condiții normale de utilizare un telefon s-ar putea încălzi destul de tare. Asta pentru că e un mini-computer în interior care uneori poate fi dat peste cap de prea multe sarcini. Dacă întâmpini însă dificultăți în a-l ține în mână, ar fi bine să te îngrijorezi.

Majoritatea telefoanelor inteligente folosesc mecanisme pentru a preveni supraîncălzirea. Dacă telefonul ți se încălzește prea tare, s-ar putea să devină mai lent, să nu mai poți face poze sau să nu mai poți folosi blițul.

Afișarea unui mesaj de alertă cu privire la temperatură reprezintă, de asemenea, o posibilitate reală. Cel mai des se întâlnește pe iPhone asta.Aceste mecanisme au fost implementate deoarece scenariul încălzării până la niveluri îngrijoărtoare este o posibilitate reală.

Dacă telefonul s-a încălzit până la nivelul în care bateria sau o parte a carcasei s-a umflat, nu-l mai folosi. Închide-l. Scoate-i bateria dacă poți și du-l la un service.

În cazul în care se încălzește mai mult decât de obicei când îl ții la încărcat, deconectează imediat telefonul de la priză. Schimbă cablul de încărcare, schimbă adaptorul de priză. Încearcă să-l încarci la laptop și vezi dacă fenomenul se repetă. Măcar elimini din variante.

Mai există și cazul în care uiți telefonul în mașină pe caniculă sau în plin soare. Cel mai important este să-l închizi imediat, dacă mai este funcțional. Nu-l acoperi și nu-l băga în buzunar sau în frigider.

Ține-l la umbră, dar lasă-i spațiu pentru a se răci singur. Așteaptă vreo 10 minute până să încerci să-l utilizezi din nou.

Dacă te joci jocuri pretențioase sau faci editare foto/video pe telefon, este posibil să se încălzească destul de tare. Atât timp cât poți să-l ții în mână, nu ar trebui să-ți faci griji, dar dacă ai putea să te joci fără să-l ții și la priză în același timp, l-ar ajuta să fie un pic mai rece.

Sursa: realitatea.net