Statistică îngrijorătoare în Olt. Mortalitatea a crescut cu aproape șapte procente

1
88

Natalitatea s-a aflat pe o pantă descendentă, în cea de-a doua lună din 2019, numărul naşterilor, din judeţul Olt, fiind în scădere. Din păcate, și mortalitatea a fost în creștere în acelaşi interval de raportare. Aceste fenomene au dus în cele din urmă la un spor natural negativ, după cum reiese din datele colectate de Direcţia Regională de Statistică Olt.

Astfel, în luna februarie 2019, evoluţia fenomenelor demografice s-a caracterizat prin scăderea natalităţii faţă de luna corespunzătoare din anul 2018, cu 6,6 la sută, respectiv de la 228 născuţi vii la 213. În ce priveşte mortalitatea generală, aceasta a înregistrat o creștere cu 6,8 la sută, mai exact de la 530 decese în luna februarie 2018, la 566 în aceeaşi perioadă din 2019.

„În urma agregării fenomenelor de natalitate şi mortalitate din luna februarie 2019 s-a înregistrat un spor natural negativ de -353 persoane”, se arată în buletinul statistic al Direcţiei Regionale de Statistică Olt.

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Guvernantii au facut o tara de coada,adica imbecilii pentru bani au vandut interesul national mijloacele de productie strainilor.Fund fruntasii romaniei politicienii pesedisti in primul rand.Prezenta lor la putere au alungat din tara elementele sanatoase si verticale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here