Atenție mare! Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci banane cu pete maronii sau coajă neagră

0
778
Deși în România nu avem plantații cu banane, acest fruct este unul dintre cele mai consumate. Din păcate, însă nu de puține ori distribuitorii aleg să utilizeze substanțe toxice pentru organism pentru a le păstra în formă optimă cât mai mult timp.

Bananele sunt mult mai ieftine decât cireșele în perioada aceasta și fie că sunt bio sau nu, acestea sunt aproape nelipsite din dieta multor români. Totuși nu mereu acest fruct se deteriorează destul de rapid sau mai bine zis își schimbă culoarea ușor. Fiecare dintre noi a consumat la un moment dat banane foarte coapte, moi, cu coajă neagră sau pete maronii. Dar v-ați întrebat vreodată ce efecte au acestea asupra organismului vostru? Foarte mulți preferă bananele verzi și le evită pe cele care par deteriorate, considerând că acestea le-ar putea face rău.

Un grup de cercetatori japonezi de la Universitatea din Tokyo, condusi de profesorul Senji, au studiat efectele mai multor alimente asupra animalelor de laborator și au ajuns, printre altele, și la concluzia că bananele foarte coapte au un conținut ridicat de substanțe anticancerigene.

Bananele foarte coapte conțin TNF (Tumour Necrosis Factor) – o substanță foarte activă asupra celulelor tumorale, pe care le atacă și le ucide. TNF este folosit în oncologie pentru a trata pacienții cu cancer, iar bananele coapte conțin un TNF natural foarte puternic, potrivit portalului frunza-verde.ro.

Sursa: capital.ro