7.6 C
Slatina
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Acasă Actualitate Veste majoră pentru șoferi! Ce vor primi până la finalul lunii mai

Veste majoră pentru șoferi! Ce vor primi până la finalul lunii mai

0
599
Veste majoră pentru șoferii din România! Anunțul a fost făcut, în urmă cu puțin timp, de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. Acesta pune din nou presiune pe ANAF!

Potrivit oficialului, românii își vor primi banii pe taxa auto până la finalul lunii mai.

„Ştiţi că eu am anunţat foarte clar că voiam să nu mai fie la ANAF nicio decizie de impunere neemisă. O să verific luni la ANAF. Obligaţia este ca noi să restituim, în cursul lunii mai, taxa pe mediu sau taxa de timbru, cum i se spune ei. Banii sunt alocaţi, nu va fi o problemă”, a spus Teodorovici.

Întrebat dacă ANAF are banii necesari, Teodorovici a precizat că banii vin de la minister

„Cei de la ANAF să-şi facă treaba, zi de zi. E treaba noastră, ca minister, să alocăm banii, atât pentru Fondul de Mediu, cât şi pentru ANAF, pentru că ştiţi că au fost două abordări, dar obligaţia este ca ei să emită decizia de impunere, până la ultima pe care o mai au încă în casă, neemisă. Iar partea de bani o asigură Ministerul de Finanţe şi ei (ANAF, n.red.) să facă plata, în mod obligatoriu, până la finalul lunii mai. (…) E vorba doar de simplificări pe care ANAF-ul trebuie să le facă, să le gândească, zi de zi. Adică ei trebuie să se coboare, nu neapărat fizic, dar să coboare cu inima în rândul oamenilor, atât în zona persoanelor fizice, cât şi în zona persoanelor juridice”, a mai spus ministrul Finanţelor.

Sursa: capital.ro