Este oficial! Toți românii care își vând mașina pot face asta

0
734

Vești incredibile pentru șoferii din România. Sunt vizați toți cei care își vând mașina. Totul este prevăzut într-un proiect de lege, publicat astăzi în Monitorul Oficial.

Este vorba despre Ordinul Ministerului Transporturilor (MT) nr. 748/2019 pentru modificarea şi completarea anexei la Ordinul ministrului transporturilor nr. 1.463/2018 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. a tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere.

Potrivit acestuia, persoanele care își vând mașina și au o rovinietă valabilă, pot să ceară banii pentru perioada de valabilitate rămasă. Vorbim despre perioada cuprinsă între momentul în care noul proprietar plătește pentru o nouă rovinietă și momentul în care rovinieta vechiului proprietar expiră.

Banii pot fi ceruți Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

În cazul în care pentru acelaşi vehicul se achită tariful de utilizare de două sau mai multe ori pentru perioade de valabilitate ce se suprapun pentru cel puţin o zi, CNAIR – S.A. va returna contravaloarea tarifului, corespunzătoare perioadei de suprapunere, la cererea (…) fostului utilizator, în cazul înstrăinării vehiculului”, stabilește documentul.

În această situație, “(…) solicitarea de returnare a sumei, care trebuie să conţină toate informaţiile prevăzute în modelul care se regăseşte pe pagina web a CNAIR – S.A., se transmite acesteia, după expirarea perioadei de valabilitate a rovinietei achitate de acesta, împreună cu o copie de pe documentele care dovedesc înstrăinarea acestuia și o copie de pe documentul care atestă scoaterea din evidența fiscală a vehiculului”, se mai precizează în ordinul MT.

Sursa: capital.ro