Sechestre puse de Fisc pe casele, terenurile si apartamentele unor afaceriști din Olt

8
1911

Mai multe terenuri, case, apartamente, maşini şi spaţii comerciale aparţinând unor debitori din judeţul Olt au fost puse sub sechestru de către Administrația Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP), anul trecut. Acestea au fost scoase la licitaţie publică pentru acoperirea obligaţiilor restante către Fisc.

 În 2018, la nivelul AJFP Olt au fost aplicate aproximativ 110 sechestre pentru bunuri mobile şi imobile (69 pentru bunuri mobile şi 41 pentru bunuri imobile), în valoare de circa 5,8 milioane RON (aproape 58 miliarde ROL). Cel mai mare sechestru instituit de Fiscul oltean în anul 2018 s-a ridicat la valoarea de 639.922 RON  (aproape 6,4 miliarde ROL) și a fost pus pe casa cu teren a unui afacerist din Slatina. „În cursul anului trecut, la nivelul judeţului Administrația Județeană a Finanțelor Publice Olt, a aplicat un număr total de 110 sechestre asupra unor bunuri mobile și imobile din patrimonial debitorilor persoane fizice și persoane juridice în valoare totală de 5.753.449 RON. Din cele 110 de sechestre, 69 au instituite pe bunuri mobile, valoarea acestora ridicându-se la 2.537.644 RON și 41 pe bunuri imobile cu o valoare de 3.215.805 RON, a precizat șeful AJFP Olt, Cornel Vlădescu. În urma aplicării sechestrelor s-a reușit recuperarea sumei de 1.277.288 RON.

Potrivit articolului159, alineatul 6 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului numărul 92/2003 republicată privind Codul de procedură fiscală cu modificările şi completările ulterioare, vânzarea bunurilor sechestrate se face numai către persoane fizice sau juridice care nu au obligaţii fiscale restante. Preţul de pornire a licitaţiei este preţul de evaluare pentru prima licitaţie, diminuat cu 25 la sută pentru a doua licitaţie şi cu 50 la sută pentru a treia licitaţie. Fiscul pune accent pe urmărirea silită a acţionarilor şi asociaţilor, pentru a recupera restanţele la bugetul de stat înregistrate de firmele acestora. Astfel statul se îndreaptă către averile personale ale patronilor, prin atragerea răspunderii solidare.

De altfel, prin Ordinul numărul 127/2014 emis de Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală şi care a intrat în vigoare în urmă cu doi ani, riscă să-şi piardă maşinile, casele, apartamentele nu doar administratorii firmelor cu datorii, ci şi rudele care primesc bunuri din patrimoniul societăţii. Până la intrarea în vigoare a acestui ordin executarea bunurilor unei firme pentru neplata datoriilor era instrumentul prin care statul încerca să recupereze din prejudicii.  În 2017, la nivelul AJFP Olt au fost aplicate aproximativ 190 de sechestre pentru bunuri mobile şi imobile (83 pentru bunuri mobile şi 100 pentru bunuri imobile), în valoare de circa 48 milioane RON (aproape 480 miliarde ROL).

În 2016, la nivelul AJFP Olt au fost aplicate aproximativ 40 de sechestre pentru bunuri mobile şi imobile, în valoare de aproape 90 miliarde ROL, în timp ce în 2015, la nivelul judeţului Olt, pentru recuperarea creanţelor datorate bugetului general consolidat, au fost instituite 140 de sechestre pentru bunuri mobile şi imobile în valoare totală de 9.141.855 RON, dintre care 57 pentru bunuri mobile în sumă de 4.586.253 RON şi 83 pentru bunuri imobile în sumă de 4.555.602 RON.

 

 

8 COMENTARII

 1. DEBANDADA TOTALA ASTA E LA FINANTE OLT. SI-AU BATUT JOC DE FOSTUL DIRECTOR, L-AU SAPAT SI UITE LA CE S-A AJUNS. O RESTRUCTURARE SA VA MAI IMPUTINEZE CA SI ASA SUNTETI MULTI!
  DIACONESCU VA MAI TINEA IN FRAU, MAI AVEATI RUSINE , PACAT DE EL CA OM DAR SI CA PROFESIONIST. O CARIERA PROFESIONALA DISTRUSA IAR ACUM ,, POFTA BUNA” MANCATI-VA INTRE VOI!

 2. Vai de noi contribuabilii. Nimic nu mai e din ce a fost ca mergi la finante si ce gasesti, bataie de joc, vrei o informatie si nu stie nimeni nimic , te trimit de la unul la altul ca nici macar lift nu mai au. Inainte mergeai la etajul 3 la director si omul te asculta si te lamurea ca tare cumsecade era si stia tot ce il intrebai. Plecai lamurit Dumnezeu cu mila ca o sa inchidem toti ca nu se mai poate asa cu nesimtitii astia.

 3. Ba marele partid PSD v-ati bătut joc de oamenii cu adevărat valoroși s- a ales praful de instituțiile pe care le patronati.Va lăudati va ascultati glasul poporului.Pai oamenii obișnuiți și simpli țăranii v-a spun ca s -a terminat si cu finantele de cand l -ati mazilit pe Diaconescu. Ce dracu aveti ba in cap! Intelegi ca omul asta era omul potrivit la locul potrivit cum se zice! Vreti voturi pentru cine ma? Pentru astia de acum !!! La finante vi bou si pleci vacă!

 4. Observ că la majoritatea articolelor care au ca subiect evenimente legate de finanțe se readuce în discuție persoana fostului șef de administrație.Fel și fel de persoane jelesc,că era extraordinar,era cel mai cel,că i s-a întâmplat o nedreptate,că a fost turnat de subalterni,ca viața fără el n-are nici–o noimă, etc.. Realitatea este alta.Pe scurt vă spun cum stau lucrurile în esență.Am lucrat cu el.Permanent a dorit să fie șef. Nici-o calitate profesională nu l-a recomandat.Tot timpul a fost împins de la spate de diferiți unchi aflați în posturi cheie,care l-au propus și au obținut numirea lui la șefia Garzii Financiare si Administrației județene.A ajuns,dar nu s-a mulțumit. A vrut sa fie influent,să facă jocurile.Dar pentru asta îți trebuie minte.Un timp a mers,însă cand lăcomia face casă bună cu trufia și infatuarea lucrurile nu au cum să meargă decât în direcția in care au mers.Cei doi subalterni l-au turnat pentru a-și scăpa pielea cu suspendare,nu pentru că lucrurile nu ar fi stat așa.Dealtfel,o veche vorbă românească spune că ceea ce cauți vei găsi intr-o zi.
  Altminteri Florinel e bine,afacerile,incepute in numele rudelor încă de pe vremea cand era șef influent,merg bine.
  In rest s-auzim numai de bine !

 5. Citim si ne minunam câtă rautate Trufie, dorința de măreție si șefie, infumurare si lăcomie nu am văzut la Diaconescu nici eu si sigur nici alti colegi ai mei lucru care se poate verifica printr- o simpla intrebare printre finantisti. Si pentru toata lumea chiar era un om extraordinar din toate punctele de vedere asigura echulibrul in institutie iar in locul lui putea sa fie oricare dintre noi colegii cu funcție sau fără funcție. Dar pentru a satisface bucuria unora si pentru a da bine la public a trebuit sa fie el.Turnatori sunt peste tot dar mai grav e atunci cand pentru ati salva pielea din multe, multe alte probleme si mai vechi,(cunoscatorii stiu ce spun) decurgi la asa ceva. Si cum spunea fostul coleg Numai bine si pentru el si pentru noi!

 6. AI DREPTATE CE SPUI .NOI Î I CUNOASTEM MAI BINE CA AM LUCRAT CU EI ACUM , RECENT SI PE FOSTUL DIRECTOR SI PE CEI DOI SUBALTERNII SI STIM ADEVARUL NU AM OBSERVAT NICIDECUM DORINTA DE ȘEFIE ASA CUM SPUNEA FOSTUL COLEG DE LA GARDA FINANCIARĂ. DAR E LIBERTATE DE OPINIE, NU? LASATI-L IN PACE PE DIACONESCU CA ORICUM L-ATI MACELARIT DESTUL.

 7. Într un cuvânt despre Florin Diaconescu .un om cu un bun simț greu de gasit la alții , de o diplomație dobândită chiar din simplitatea lui nativă si care ne- a lăsat pe toți sa latrăm cât ne-au ținut plămânii. Păcat ca si-au batut joc de el!A trecut un an de cand e suspendat si noi tot vorbim de el Ce spune asta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here