Uniunea Europeană ajunge în școli și licee din Olt

0
313

Reprezentanța Comisiei Europene în România efectuează în această săptămână vizite în școli și licee din cinci județe ale țării, printre care și Olt.

Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează, în cadrul inițiativei Campaniile Educaționale pe teme legate de UE, competiția națională Euro Quiz. Scopul acesteia este de a îmbunătăți și de a consolida în rândul elevilor cunoștințele despre Uniunea Europeană, de a dezvolta lucrul în echipă și capacitatea de rezolvare a problemelor. Cu ocazia competiției, Reprezentanța Comisiei Europene în România efectuează, în decursul acestei săptămâni, 10 vizite în școli și licee din cinci județe din România, și anume: Argeș, Vâlcea, Olt, Dolj, Ilfov. Inițiativa este susținută de Ministerul Educației Naționale. În cadrul vizitelor echipei Euro Quiz vor avea loc activități educaționale și interactive pe diverse teme de istorie și geografie, prin intermediul cărora elevii vor aborda subiecte legate de Uniunea Europeană și vor discuta despre modul în care Europa și valorile europene influențează viața de zi cu zi.

Competiția Euro Quiz este o activitate distractivă și stimulantă, care se adresează elevilor din școlile gimnaziale din întreaga țară, prin intermediul căreia Reprezentanța Comisiei Europene în România se apropie de tinerele generații și de familiile acestora.

Competiția este deschisă tuturor elevilor de clasa a VI-a de gimnaziu. Aceștia trebuie să formeze o echipă compusă din patru membri, care pot proveni din diferite clase ale aceleiași școli. Echipa trebuie să aibă un profesor îndrumător de la aceeași școală, care va fi responsabil de înscrierea echipei în competiție și de comunicarea aferentă.

Înscrierea în Competiția Euro Quiz 2019 se va face pe site-ul www.euroquiz.ro până la data de 9 mai 2019, ora 17:00, iar concursul online se va desfășura în data de 17 mai 2019, între orele 9:00 – 12:00. În cadrul acestei etape, vor fi desemnate câștigătoare primele două echipe cu cel mai mare punctaj. Acestea vor participa, în data de 29 mai 2019, la finala concursului de la sediul Reprezentanței Comisiei Europene din București.