Trofeul Salonului Național de Ilustrație pentru Tineret “Protogenes” Caracal 2019, a fost câștigat de Patrisia Marian din Iași

0
157

S-a încheiat ediția a VI-a a Salonului Național de Ilustrație pentru Tineret “Prortogenes”. Desfășurată în perioada 5-6 aprilie a.c. la Teatrul Național din Caracal, ediția din acest an a avut ca temă de lucru –Poveste –la propriu sau la figurat și a fost dedicată in memoriam Ion Truică, stârnind creativitatea  celor 49 de concurenți înscriși în concurs cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani, reprezentând județele; Timiș, București, Constanța, Prahova, Sibiu, Dolj, Iași, Bacău, Olt.

Juriul, format din prof. univ. dr. Cosmin Paulescu (președintele comisiei), prof. art. dr.Viorel Chirea, prof. Magda Alexandrescu  și art. plast. Alin Ivan au analizat cele 105 lucrări realizate de concurenți și au decis;

Patrisia Marian din Iași- câștigătoarea Trofeului Salonului Național “Protogenes” ediția aVI-a

Premiul I – Popescu Norica-Ioana (București)

Premiul II – Văduva Delia (Timișoara)

Premiul III –  Vieru Anais (Bacău)

Premiul special al juriului – Ștefania Vătășescu (Bacău)

Mențiune – Culacov Iana (Bacău) și Timofei Andreea (Năvodari)

Premiul Asociației Bedefililor din România (oferit de Dodo Niță șI maestrul Puiu Manu) a fost primit de către Cosmin Alexandru Bîrzu din Iași.

Potrivit   tradiției   Salonului,   la   finalul   ediției,   câștigătoarea   trofeului  “Protogenes”,   Patrisia Marian a stabilit tema de lucru pentru ediția de la anul (Viitor – la propriu sau la figurat).

A fost o ediție bine organizată de către Primăria Municipiului Caracal, Centrul Cultural Municipal  prin Secția de Arte Vizuale, au fost două zile  bogate în evenimente cuprinzând expoziții ale tinerilor creatori participanți și cea a  artistului visual Alin Ivan, recitaluri de muzică folk, prezentări de albume de ilustrație și bandă desenată(  Puiu Manu și Dodo Niță), prezentarea vieții și operei artistice a ilustrului  regizor de animație Ion Truică, originar din Caracal, într-un cuvânt o ediție care s-a dorit (și cred că a și reușit) să fie un liant pentru tinerii de toate vârstele, între iubitorii de artă vizuală și muzică folk, între creeatori și publicul receptor.

Doru Tudor