Școlile din Olt, reticente la tehnologie

0
230

Junior Achievement România și Honeywell au lansat anul acesta cea de-a doua ediție a iTech Skills and Challenge, un proiect educațional interactiv, în care peste 4.000 de elevi din clasele gimnaziale folosesc tehnologia și participă la activități menite să le îmbunătățească aptitudinile și competențele în domeniile STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică).

”La acest proiect nu s-a înscris nicio școală din Olt. În acest an școlar, 2019-2020, lucrăm cu 43 de școli din județ, însă la alte programe și proiecte”, declară Evelina Bălu, project manager la Junior Achievement România.

iTech Skills and Challenge este susținut de Honeywell Hometown Solutions – programul de responsabilitate socială al companiei Honeywell – și conține activități în care elevii din clasele V-VIII învață Scratch, un limbaj de programare simplu, care îi ajută să își dezvolte competențele digitale, gândirea logică și creativitatea. Proiectul include atât programul la clasă, bazat pe activități learning by doing, cât și un eveniment Tech Challenge Day, organizat în luna aprilie la București și în cadrul căruia primele trei echipe câștigătoare sunt premiate. Elevii înscriși la competiția Tech Challenge Day, concepută special pentru a stimula lucrul în echipă și creativitatea, sunt grupați în echipe mixte și lucrează împreună cu voluntarii Honeywell pentru a găsi soluții care să rezolve o problemă dată.

„Cu o prezență în România de peste 20 de ani, principalul obiectiv al companiei de tehnologie Honeywell este dezvoltarea unei noi generații de tineri talentați, care să devină liderii de mâine. Suntem foarte mândri să putem oferi iTech Skills and Challenge alături de Junior Achievement România și sperăm ca acest proiect STEM să încurajeze și mai mult diversitatea şi incluziunea la locul de muncă”, a relatat Mihai Brana, director general Honeywell România.

„Cunoștințele de programare sunt astăzi o necesitate, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Prin crearea unor site-uri simple sau jocuri, elevii își exersează gândirea logică, abilitățile de proiectare și de rezolvare a problemelor, comunicând și exprimându-și ideile într-un mod unic și creativ”, a spus Ștefania Popp, CEO Junior Achievement România.

O noutate a ediției din acest an a proiectului iTech Skills and Challenge o reprezintă experiențele de tip job shadowing. Sub îndrumarea profesioniștilor din cadrul companiei Honeywell, elevii se familiarizează cu cerințele pieței muncii și află care sunt aptitudinile și competențele de care au nevoie pentru a se putea adapta viitoarelor locuri de muncă.

sursa: https://www.jaromania.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here