Liberalii din Olt sfidează interesele comunității locale

0
1111

Vineri a fost ultima zi în care proiectul Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor (SMID) de la Bălteni trebuia să fie finalizat, în sensul ca cei doi operatori de salubrizare să poată demara activitatea. Din discuțiile avute cu președintele Consiliului Județean, Virgil Delureanu, am înțeles că nu sunt probleme pe această linie, că cei doi operatori sunt pregătiți să efectueze activitățile specifice din contractele încheiate și că s-au obținut toate autorizațiile, inclusiv cele de mediu pentru ca funcționarea haldei de salubrizare de la Bălteni să fie operațională. Practic, de luni, cei doi operatori pot să-și înceapă activitatea, în conformitate cu contractele încheiate. Totuși, este o mică problemă.

 

Liberalii din cadrul consiliului local al Scornicești s-au opus până în prezent aprobării prețurilor care sunt stabilite în cadrul proiectului, prețuri care de altfel sunt unice pentru toate localitățile din județ, pentru orașe și comune, iar orașul Scornicești trebuie să se alinieze și el la acest standard de prețuri. Consilierii PNL au venit cu propunerea unui preț de trei ori mai mic decât cel stabilit în cadrul proiectului.

 

Vineri a fost deja a treia ședință de consiliu local, în care trebuiau să se aprobe aceste prețuri. Scornicești face parte din Asociația Județeană privind activitatea de salubrizare și sunt semnatari ai acestei asociații, fiind de acord cu toate condițiile impuse până în prezent.

 

La ședința de vineri consilierii PNL nu s-au prezentat, după cum au lipsit consilieri și de la alte partide, iar din lipsă de cvorum nu s-a putut ține ședința. Săptămâna următoare va avea loc o altă ședință, în care consilierii să hotărască dacă vor mai face parte din această asociație sau vor fi excluși. Posibila excludere aduce după sine și sancțiuni economice pe care primăria le va suporta. Deși primarul din Scornicești a fost ales de pe lista PNL, acesta nu este susținut de colegii de partid în demersul său. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare și dacă va avea cu adevărat loc acest Brexit al județului Olt pe linia salubrizării.