Liceele din Olt pot aplica pentru un grant de 3.000 de euro oferit de JA România și Raiffeisen Bank

0
108

Până pe 19 aprilie 2019, liceele pot participa la competiția „Susțin educația financiară în comunitatea mea”, organizată de JA România și Raiffeisen Bank pentru a încuraja includerea educației financiare în curriculumul școlar, utilizând resurse în format digital și interactiv.

Competiția este adresată tuturor liceelor din țară, iar participarea presupune parcurgerea de către elevi a cursului online de educație financiară ABCdar bancar.

Cursul ABCdar bancar este dezvoltat prin intermediul platformei internaţionale LMS JA Inspire și facilitează  o experiență de învățare individualizată – în ritm și cu grad de dificultate propriu. Utilizând orice dispozitiv conectat la internet (telefon mobil, tabletă, calculator), elevii pot accesa module interactive care facilitează învățarea la clasă sau în afara ei: conținuturi video și teme de documentare, simulări ale proceselor de economisire și quiz-uri.

Liceele pot obține finanțări totale de 3.000 de euro pentru dotarea și modernizarea spațiilor de învățare.

La ediția pilot, derulată în 2018, au participat peste 5.000 de elevi din 111 licee, iar câștigător a fost desemnat Colegiul Național de Informatică din Piatra-Neamț.

”Competiția a creat posibilitatea ca sute de elevi să fie implicaţi în activități de educație financiară. Copiii care au participat la acest proiect vor continua procesul de informare și vor deveni adulți care vor lua decizii importante, în cunoștință de cauză. Educația financiară îi va ajuta să anticipeze anumite situații, să investească în mod inteligent, să economisească pentru pensie și, nu în ultimul rând, să crească nivelul de trai al lor și al comunității din care provin.”, declară profesor Daniela Neamţu, director al Colegiului Național de Informatică Piatra-Neamţ

Competiția face parte din programul de educație financiară „ABCdar bancar”, dezvoltat de JA România în parteneriat cu Raiffeisen Bank. Începând cu 2010, peste 48.000 de elevi au beneficiat de programele de educație financiară dezvoltate de JA România în parteneriat cu Raiffeisen Bank – compania care a făcut cea mai mare investiție în programele de învățământ primar și liceu, pe o durată de mai mulți ani, devenind un model de sustenabilitate a investițiilor în educație.

Mecanismul competiției reprezintă faptul că un liceu poate participa la competiție dacă cel puțin unul dintre profesorii care predau în cadrul acestuia completează formularul de înscriere găsit la adresa https://jar.ro/inscriereABCdarbancar. Fiecare profesor care completează formularul primește din partea Organizatorului lista de useri pentru logarea a 300 de participanți în cursul online ABCdar bancar. Ulterior, la cerere, numărul de useri alocat unui profesor poate fi suplimentat peste 300. Parcurgerea cursului în proporție de cel puțin 75% de către un elev asigură 10 puncte pentru școala susținută de acesta. Școlile care acumulează cele mai multe puncte prin participanții UNICI vor beneficia de premii. Înscrierea în competiție și parcurgerea cursului: 11 martie–19 aprilie2019; Centralizarea punctajelor: 20 –25aprilie 2019; Premierea câștigătorilor: 22 mai 2019 (în cadrul Galei JA Hall of Fame–Investește în educație!, Ateneul Român).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here