„PMP Olt este mic dar va fi mare” – susţine cu convingere Vanina Elena Badea, preşedintele celei mai tinere organizaţii politice din judeţul nostru

0
792

Deşi la punerea bazelor Mişcării Populare şi apoi a partidului care să-i dea şi o expresie politică şi-au adus contribuţia mai mulţi politicieni, practic, în judeţul nostru, Partidul Mişcarea Populară există de anul trecut, de când la conducerea organizaţiei judeţene a fost aleasă Vanina Elena Badea. La 26 mai 2018, cei 230 de delegaţi la Conferinţa Judeţeană a PMP au ales în fruntea acestei organizaţii pe cea care, între timp, ca preşedinte interimar, dovedise suficiente calităţi de conducător.

Reuşind să strângă în jurul ei un nucleu de lideri destoinici, tânăra profesoară şi viceprimăriţă din Balş a pornit cu hotărâre pe un drum lung şi greu, sperând să fie urmată de cât mai mulţi cetăţeni ai Oltului, depunând în acest sens întreaga energie de care este în stare. Bine secondată de primvicepreşedintele Cristian Bârlădeanu, de secretarul Alexandru Turcin şi de toţi ceilalţi membri din conducerea aleasă statutar anul trecut, Vanina Badea se poate mândri acum cu o organizaţie aflată în plin elan spre confirmare, căutând să se înscrie ferm pe o poziţie cât mai evidentă pe eşichierul politc. Deşi nu s-a făcut până acum o evidenţă clară, după eşuarea tentativei de unire cu UNPR, Vanina Badea estimează la 3000 numărul membrilor de partid. Centrul de putere al acestui partid rămâne oraşul Balş, deşi organizaţii statutar înfiinţate are în peste o jumătate din localităţile judeţului.

În perspectiva alegerilor europarlamentare, PMP Olt nu a propus niciun candidat, rămânând să susţină lista pe care o va propune, de la centru, PMP. Vanina Badea este convinsă că, în Olt, PMP va reuşi un scor electoral de 5-6 la sută, ceea va însemna un pas important şi hotărât al acestei tinere organizaţii politice în direcţia consacrării ei ca partid care va conta în jocul politic românesc. De asemenea, consideră că Traian Băsescu este liderul politic cu viziunea cea mai clară în ce priveşte drumul pe care trebuie să meargă România, subliniind în acest sens acţiunile PMP din anul Centenarului, îndreptate spre strângerea legăturilor şi unirea cu Republica Moldova, precum şi cele mai importante iniţiative legislative. Dintre acestea, viceprimăriţa oraşului Balş ne reaminteşte că iniţiativa de desfiinţare a pensiilor speciale a venit din partea PMP, iar Traian Băsescu este primul şi până acum singurul politician care a renunţat la pensia sa specială. „O să vedeţi, dacă acum vorbim despre PMP ca despre un partid mic, el creşte şi în scurt timp se va face mare”, a prezis, pe un ton cât se poate de convingător, liderul de malul Olteţului, al acestui partid.

Constantin Smedescu