Comercianţi de produse de morarit şi panificaţie din Olt, amendaţi de Protecţia Consumatorilor

0
246

Comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Olt au desfăşurat, recent, mai multe controale pe raza judeţului, pentru a verifica respectarea prevederilor legale privind comercializarea produselor de morărit şi panificaţie.

Dintre cei 19 operatori economici controlaţi, la 13 dintre aceştia s-au constatat abateri de la legislaţia în domeniul protecţiei consumatorilor.

Şeful CJPC Olt, comisarul şef adjunct Angelica Filotie, a declarat că sancţiunile au fost date pentru neutilizarea la cântărirea produselor comercializate în vrac a unui mijloc de măsură și control pentru care informațiile furnizate de aparatele de măsură să fie clare și vizibile pentru consumatori, lipsa etichetei cu informațiile nutriționale, neafișarea prețurilor în mod vizibil, neinformarea consumatorilor cu privire la factorii alergeni și neafișarea la loc vizibil a codului unic de înregistrare la registrul comertului din care să rezulte obiectul de activitate al societății pentru care este autorizată să funcționeze.  Pentru deficienţele constatate, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au aplicat șase amenzi în valoare totală de 60 milioane ROL şi șapte avertismente.