Campania „DONÂND VEI DOBÂNDI”, demarată de Muzeul Judeţean Olt

0
252

La sfârşitul anului 2019, Muzeul Județean Olt intenționează să organizeze o expoziție despre viața românilor în perioada comunistă. În acest sens, conducerea muzeului a demarat campania „DONÂND VEI DOBÂNDI” de colectare prin donații, de obiecte reprezentative pentru acele timpuri.
Din dorința de a crea o legătură cât mai puternică între muzeu, trecutul comun și oameni, a luat naştere campania de colectare, prin donație, a unor obiecte anterioare anului 1989; scopul acestui proiect este acela de a readuce la viaţă  perioada comunistă şi de a o prezenta tinerelor generaţii.
Până în momentul de faţă, muzeul a primit în urma donaţiilor obiecte precum: televizoare, carnete de elev, livrete de militar, ceasuri, timbre, cărţi. Fiecare obiect ascunde propria povestea din Epoca de Aur.

Campania continua în instituțiile de învățământ oltene. Epoca de Aur ascunde nostalgii, întristare, bucurii regăsite, viața unei întregi generaţii de acum 50 de ani.

Cei dornici să contribuie la întemeierea acestei expoziţii, sunt rugaţi să doneze Muzeului Judeţean Olt orice obiect cât de mic care să readucă vizitatorilor aerul comunist.