Amenzi mari și confiscare de bani pentru schimb valutar ilegal

0
391

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 de lei și au confiscat 1.000 euro și 2.100 lei.

La data de 20 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Olt  au acționat pe raza municipiului Slatina pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilicite săvârșite cu ocazia operațiunilor de schimb valutar.

Astfel, in urma verificărilor efectuate, polițiștii au depistat doi bărbați, de 65 și 53 de ani, ambii din municipiul Slatina, în timp ce efectuau operațiuni de schimb valutar în alte condiții decât cele legale.

Având în vedere aspectele constatate, polițiștii au aplicat  două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 R, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

Totodată, ca măsura complementară, polițiștii au confiscat 1.000 de Euro și 2.100 de lei, sume ce ar fi fost folosite la activitatea ilicită.

Activitățile desfășurate de polițiști vor continua în vederea prevenirii și combaterii faptelor ilicite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here