Gripa face un mic pas înapoi

0
207

DSP Olt comunică faptul că în această perioadă activitatea gripală se menține peste nivelul așteptat. Deși morbiditatea prin infecții respiratorii acute a fost mai scăzută comparativ cu cea din săptămâna precedentă, totuși, rata pozitivității pentru virus gripal la cazurile testate a fost de peste 50%.

„Activitatea gripală a avut un trend descrescător, menținându-se în continuare peste nivelul așteptat și cu extindere zonală”, se consemnează într-un omunicat transmis de DSP Olt.

Numărul de decese din cauza afecțiunilor gripale în acest sezon gripal este de 7, distribuite pe grupe de vârstă după cum urmează: o femeie din mediul rural cu vârsta între 19-49 ani, două femei din mediul rural cu vârste între 50-64 de ani și un bărbat din mediul urban din aceeași grupă de vârstă, două femei de peste 65 de ani, una din mediul rural și alta din mediul urban, precum și un bărbat din mediul rural.

D.S.P. Olt recomandă ca „vaccinarea, cea mai sigură măsură de profilaxie” trebuie aplicată anual, în presezonul rece octombrie – noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here