Elemente de muniție din Al Doilea Război Mondial, găsite la Piatra Olt

1
168
Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt a executat luni, 18 februarie, o misiune pentru asanarea teritoriului de muniția rămasă neexplodată.
Pe timpul executării unor lucrări de igienizare la clădirea muzeului din orașul Piatra Olt, o femeie a găsit patru elemente de muniție.
Specialiștii pirotehnicieni au identificat, ridicat, transportat și depozitat, în vederea distrugerii, trei grenade defensive de exercițiu și o grenadă de exercițiu antitanc.
Elementele de muniție provin, cel mai probabil, din Al Doilea Război Mondial și nu prezentau pericol pentru siguranța cetățenilor.
Reamintim cetățenilor că la descoperirea muniției rămase neexplodate, au obligația să informeze serviciile de urgență profesioniste sau poliția, prin apelarea numărului de urgență 112.
După descoperire și anunțare, populația trebuie să adopte un mod specific de comportare față de munițiile neexplodate, fiind INTERZISE: atingerea cu mâna sau cu alte obiecte; ridicarea, transportul și introducerea acestora în diferite încăperi sau locuințe; comercializarea acestora prin agenții de colectare a deșeurilor feroase și neferoase; introducerea munițiilor în foc; topirea elementelor metalice ale munițiilor; folosirea munițiilor pentru improvizarea diferitelor unelte, utilizarea pionerilor și explozivilor provenite din muniții, în scopuri artizanale; demontarea de la muniții a focoaselor sau a altor elemente componente.

1 COMENTARIU

  1. Pentru rezolvarea situației au intervenit mai multe instituții: Poliția Piatra Olt, Muzeul Județean Olt, Serviciul 112 și ISU Olt. „Femeia” care a anunțat este angajat al MJO și a acționat cum trebuie, fiind instruită cum să reacționeze în cazul unor situații ce apar în viata unui muzeu. Această situație cu final fericit trebuie să fie un exemplu de rezolvare a unor situații limită.Doamne Ajută! De data aceasta lucrurile nu au luat o întorsătură tragică. Felicitări Echipei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here