Decizii importante privind colectarea deşeurilor din judeţul Olt

0
1150

O nouă rundă de discuții a avut loc luni între reprezentanții Consiliului Județean Olt și cei ai firmei ROSAL GRUP SA, firmă controlată de familia Prigoană, care a câștigat contractul pentru colectarea și transportul gunoiului în următorii ani în județul Olt.  În cadrul întâlnirii care a avut loc între vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Virgil Delureanu, și reprezentantul legal al operatorului de salubritate, avocatul Radu Zarian – Simțion, s-au purtat discuții cu privire la respectarea graficului asumat de firma ROSAL pentru a pune la punct toată infrastructura angajată în contract.

Deși din 19 ianuarie ar fi trebuit ca firma ROSAL GRUP SA, firmă controlată de familia Prigoană, care a câștigat contractul pentru colectarea și transportul gunoiului în următorii ani în județul Olt, să înceapă treaba, reprezentanții operatorului de salubritate au mai cerut un răgaz de trei luni. 15 martie este noul termen asumat de ROSAL GRUP SA pentru a pune la punct toată infrastructura angajată în contract. Până la această data operatorul de salubritate trebuie să aducă cele 73 de utilaje și pubelele specificate în caietul de sarcini M-am întâlnit luni (n.r. 18 februarie) cu echipa operatorului de salubritate, cu domnul avocat și cu domnul director Ioniță. Totul este în regulă. Sunt în grafic. Au comandat mașinile, au dat o parte din avans. Mașinile o să fie aduse până pe 14 martie. Totul este în regulă. Au luat avizul ANRSC. Au încheiat contracte în orașe, mai puțin Balșul care este în lucru.  Au angajat și la resurse umane o persoană autorizată care este la București la perfecționare două zile după care urmează  să facă angajările la sediul din Slatina, să facă angajările pentru tot județul.  Au fost și la Primăria municipiului Slatina unde au purtat o discuție cu conducerea Primăriei, deci totul este în regulă”, a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Virgil Delureanu.

Credem că este nevoie de urgentarea dării în funcțiune a acestei importante investiții privind managementul deșeurilor din județul Olt întrucât primăriile din județ nu mai pot face față tonelor de gunoaie menajere și de altă natură care nu mai pot fi depozitate pe raza comunelor sau duse la vechile gropi de gunoi care au fost deja închise. Astfel, singurul loc unde vor putea fi duse aceste gunoaie sunt stațiile de sortare care au fost amenajate și aprobate pentru tranzit, și ulterior transferate la depozitul de la Bălteni.

Proiectul „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Olt” a fost implementat de Consiliul Judeţean (CJ) Olt cu finanţare prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, având o valoare de 31.812.843 euro (130.544.001 lei), fără TVA, din care finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 23.060.887 euro (94.630.350 lei).