GRIPA ÎNCĂ FACE VICTIME ÎN OLT

0
1287

Cazul elevului de la Liceul „Ion Minulescu” decedat în data de 9 februarie a scos la iveală noi detalii.

În urma unor investigații amănunțite a reieșit că decesul s-a datorat bronhopneumoniei, diagnosticul de gripă fiind unul prezumptiv, cazul fiind aflat în prezent în analiză la Institutul Cantacuzino București.
Copilul decedat provine dintr-o familie cu posibilități mai mult decât modeste, care fusese anunțată de către personalul cabinetului școlar despre starea alterată a copilului încă înainte de începerea vacanței intersemestriale. Pe data de 8 februarie a fost adus în Secția Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slatina, în comă, cu febră de 41 grade Celsius. A primit diagnosticul de bronhopneumonie, iar în 9 februarie a survenit decesul.
Singurul caz de gripă confirmat în cadrul Liceului „Ion Minulescu” a fost înregistrat în semestrul I, iar în momentul de față este considerat vindecat, după urmarea tratamentului antigripal specific.
În perioada vacanței intersemestriale s-au efectuat ample acțiuni specifice de dezinfecție în cadrul tuturor instituțiilor de învățământ din județul Olt, pentru a stopa fenomenul de proliferare a afecțiunilor gripale în rândul preșcolarilor și elevilor.
În momentul de față DSP OLT a mai confirmat un deces în urma afecțiunilor gripale, dar este vorba despre un bărbat de 79 de ani, din mediul rural, decedat în data de 09-02-2019.
ELENA VIZIRU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here