Pensii uriaşe încasate de directorii fabricilor din Slatina

7
1901

Douăzeci de olteni încasează lunar pensii de invidiat. Cea mai mare pensie la nivelul județului Olt, din sistemul public de asigurări sociale, depășește 9.000 RON.

  Conform informațiilor furnizate de reprezentanţii Casei Județene de Pensii (CJP) Olt, la solicitarea Gazeta Oltului, cea mai mare pensie a unui fost angajat care a cotizat la fondul de pensii de stat este de 9.140 RON. Persoana în cauză a lucrat ani mulți într-o unitate de pe platforma industrială a municipiului Slatina, având funcţie de conducere şi un salariu pe măsură. Următoarele locuri sunt ocupate tot de foști directori care au lucrat tot pe platforma industrială a municipiului reşedinţă de județ. Astfel, al doilea pensionar al Oltului, din sistemul public, încasează un venit lunar de 7.532 RON. Cea de-a treia pensie din sistemul public este de 6.909 RON, în timp ce pe locul patru se situează un pensionar care se poate mândri cu o pensie lunară de 6.607 RON. Și următorii olteni din top zece suportă destul de bine statutul de pensionar. A cincea pensie ca mărime este de 6.391 RON. Locul șase în acest clasament este ocupat de un pensionar care încasează un venit lunar de 6.351, adică aproape 10 pensii minime sociale garantate în plată. Locul șapte în această ierarhie, la o diferență de doar câțiva zeci de lei este ocupat de un persoană din Olt care încasează o pensie lunară de 6.290 RON, în timp ce pe locul opt se situează un pensionar care are un venit lunar de 6.157 RON. Locul nouă în acest top este deținut de un oltean cu o pensie de 5.958 RON, în vreme ce poziția a zecea este  ocupată de un conjudețean care are o pensie lunară de 5.858 RON. Și ocupanții locurilor 11-20 se bucură de o bătrânețe liniștită. Aceștia încasează pensii cuprinse între 4.981 RON și 5.679 RON. Astfel, poziția a 11-a este ocupată de un oltean care are o pensie de 5.679 RON. La o diferență de doar 100 de RON se situează un oltean care are o pensie de 5.579 RON. Locurile 13,14,15,16,17,18 și 19 sunt ocupate de olteni care încasează fiecare pensii de peste 5.000 RON, respectiv 5.448 RON, 5.268 RON, 5.267 RON, 5.222 RON, 5.178 RON, 5.164 RON și 5.059 RON. Ultimul loc în top 20 este ocupat de un oltean cu o pensie de 4.981 RON.

7 COMENTARII

  1. Acestia sunt oameni care au avut functii de raspundere si pensia lor respecta principiul contributivitatii. Si sunt pensii de bun simt, modeste , in comparatie cu borfasii din politica si analfabetii cu epoleti, care au si de trei ori mai mult. Pentru ca ei, escrocii de la putere , pot.

  2. Bine zis:”a cotizat la fondul de pensii de stat”.Ce ne facem cu acei Pensinari din ”era” PSD care au pensii de 50.000lei(procuror din Pitesti) sau cei mai multi intre 10.000 si 20.000 lei care nu au cotizat?Rusine celor care judeca precum voi,rusine celor care inca mai cred ca a

  3. Cum ai ocupat tu aceasta functie si cat ai stat pe ea? Ai ocupat o pe stiinta ta sau pe pile? De acolo nu te a mai dat nimeni jos decat cand ai iesit la pensie sau daca plecai cu picioarele inainte. Sunt bani meritati, zici tu? Ce ai facut de banii astia, ai mutat muntii? V ati facut singuri salariile si nu va mai da jos de acolo decat aia cu coasa. Toti ceilalti cu pensii mari sunt prosti numai tu bubui de desteptaciune.

    • Daca n-ai fi atat de bou, ti-as raspunde in mod civilizat, dar nu meriti, esti un bolsevic imputit! Du-te la Smedescu,
      sa-ti explice el cum este cu egalitatea in comunism. Oltean prost, asa v-am lasat, asa ati ramas!

  4. Cu cate guri mananci tu rahat? Nu vezi ce pensii au oamenii in tara asta? Chiorule, comunist esti tu ca estipensionar cine stie de cand, eu mai am ani grei pana ies la pensie, deci nu sunt comunist. Zici ca ai pensiea pe care o meriti? Ceilalti nu merita si ei pt munca depusa pensie ca tine? Ce v as impozita eu pensiile alea de ordinari. Majoritatea oamenilor au pensii de pana in 2000 de lei si tu, ala corect si destept ca oaia cand se bese, ai 9000. Cacanar imputit, crezi ca ti se cuvin banii astia dar nu o sa te mai bucuri mult de ei ca te blestema lumea. Ai sa vezi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here