Sute de sancțiuni, cu o valoare totală de peste 100.000 lei

1
152

Polițiștii Serviciului Rutier au aplicat, săptămâna trecută, 805 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice. 

În perioada 31 ianuarie-4 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței rutiere. Acțiunea a vizat combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv indisciplina pietonală și cea manifestată de bicicliști, precum și viteza excesivă.

În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au aplicat 805 sancțiuni contravenționale, dintre care 206 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 173 pentru neportul centurii de siguranță de către conducătorii auto, 16 pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii și 18 pentru nerespectarea regulilor de depășire.

Totodată, 13 pietoni și 38 de bicicliști au fost sancționați pentru indisciplină manifestată pe drumurile publice.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate în această perioadă este de 100.895 lei.

Polițiștii au reținut 48 de permise de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, și au retras 15 certificate de înmatriculare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here