Primarul Caracalului la Raport

4
398

În prima ședință ordinară din acest an a Consiliului Local Caracal, desfășurată în ultima zi a lunii ianuarie, primarul Municipiului Caracal, doctorul Liviu Radu a prezentat raportul privind starea economică și socială a localității pentru anul 2018. Raportul, unul destul de stufos dar foarte bine structurat, cuprinde întreaga activitate desfășurată de Administrația Locală, de la politica fiscal-bugetară, dezvoltarea urbană, starea socială, transparență decizională, activitate culturală, până la programe și strategii de dezvoltare a localității pentru următorii ani . Cu un buget constituit din venituiri fiscale în cuantum de 39131 mii lei, venituri din concesiuni, inchirieri și vânzarea bunurilor și serviciilor încasate în valoare de 2995 mii lei, subvenții de la bugetul de stat și de la alte bugete -6317 mii lei și alte venituri –  61 mii lei , veniturile realizate anul trecut de administrația caracaleană  au fost de 48 504 mii lei. Din aceste venituri pentru dezvoltare urbană a fost cheltuită suma de 5828 mii lei pentru realizarea următoarelor obiective de investiții; în infrastructura de transport -3377 mii lei, dotări și infrastructură în sănătate-730 mii lei, imagine urbană – 467 mii lei, echipare edilitară – 1125 mii lei, infrastructură școlară – 285 mii lei, cultură – 189 mii lei, social – 581 mii lei, altele – 74 mii lei . În cadrul programului și strategiei de dezvoltare a municipiului Caracal, anul trecut au fost câștigate și urmează să fie derulate 5 proiecte finanțate cu bani europeni în cadrul Programului Operațional Regional 2014- 202, în valoare de 26 975 759,36 lei. Pentru anul 2019 se află în diferite etape de avaluare un număr de 6 proiecte care vizează atragerea banilor europeni.

În calitate de primar al Municipiului Caracal, îmi revine obligația legală dar și cea morală, de a aduce la cunoștința cetățenilor modalitatea de utilizare a fondurilor publice conform activităților derulate în decursul anului 2018, de către aparatul de specialitate al Administrației Publice Locale. Raportul anual al primarului privind starea economică, socială și de mediu a municipiului Caracal, reprezintă un instrument prin care cobtribuabilii caracaleni pot urmării modalitatea și gradul de implementare al obiectivelor propuse.

Cu toții ne dorim ca orașul în care trăim să-și continue drumul spre dezvoltare, fapt pentru care, proiectele pe care le-am finanțat, prin toate eforturile posibile, au fost centrate în jurul obiectivelor stabilite în „Strategia de dezvoltare a municipiului Caracal “. Pentru că educația și performanța tinerilor din municipiul nostru a reprezentat un obiectiv prioritar în mandatul meu, am acordat o atenție sporită reabilitării unităților de învățământ prin alocarea de fonduri din bugetul local în acest sens.

Datele prezentate în raport, oferă cetățenilor municipiului o imagine generală asupra activității desfășurată de către Administrația publică Locală, în cursul anului 2018, informații care să permită comunității locale însușirea șI analizarea, în mod transparent, a gradului de îndeplinire a obiectivelor asumate.

Am convingerea  că anul 2018 a reprezentat un an în care Administrația Publică Locală și-a dovedit capacitățile manageriale, asigurând premisele că, în anul 2019, Caracalul își va continua drumul către dezvoltare și modernitate, prin continuarea proiectelor în derulare și fructificarea de noi oportunități de dezvoltare.” , a declarat Liviu Radu primarul municipiului Caracal.

Doru Tudor

4 COMENTARII

  1. Si unde sunt investiti acesti bani Domnule Primar? In masinile pe care le-ati cumparat?
    avem un oras de toata jena, pe timpul lui Edi era mult mai frumos, nu avem niciun sport in oras,sa va mai spun ……. cred ca le stiti mai bine..dar ce sa mai zicem atata ti,p cat in Caracal au ajuns sa conduca nasu cu finu.. RUSINE LIVIU RADU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here