Cât vor plăti oltenii pentru ridicarea gunoiului

0
691

Nu mai puțin de 104 din cele 112 primării din județ au aprobat , prin hotărâri ale consiliilor locale, taxa de salubrizare, ce urmează să fie achitată de olteni imediat ce Rosal Grup SA, firmă controlată de familia Prigoană, va începe să colecteze gunoiul din județ. Potrivit oficialilor județeni, valoare taxei de salubrizare va fi pentru locuitorii din mediul rural de 3,69 lei/persoană/lună și de 11,75 lei/persoană/lună pentru cetățenii din mediul urban.

Deși din 19 ianuarie ar fi trebuit ca firma ROSAL GRUP SA, firmă controlată de familia Prigoană, care a câștigat contractul pentru colectarea și transportul gunoiului în următorii ani în județul Olt, să înceapă treaba, reprezentanții operatorului de salubritate au mai cerut un răgaz de trei luni.

15 martie este noul termen asumat de ROSAL GRUP SA pentru a pune la punct toată infrastructura angajată în contract. Acest termen a fost stabilit în urma încheierii unui act adițional, în data de 18 ianuarie, între reprezentanții firmei de salubritate și cei ai Consiliului Județean. Până la această dată operatorul de salubritate trebuie să aducă cele 73 de utilaje și 90.000 de pubele specificate în caietul de sarcini.