OMUL ” APĂ LINIȘTITĂ ” ( sau „nu sunt ceea ce par”)

0
167

Stă liniștit în colțișorul său, impasibil, cu o expresie absolut impenetrabilă pe chip. Calmul absolut ! Se pare că nimeni și nimic nu îl poate destabiliza vreodată.

  Doar din când în când mai aruncă mici „săgeți” spre cei care chiar îi atrag atenția. Oricum, cei din jurul său s-au obișnuit cu replicile sale sarcastice și nu mai reacționează nefavorabil. Îl îndrăgesc așa cum este, pentru că el pare întruchiparea echilibrului.
 Îl privești și ai impresia că stai pe malul unei ape liniștite, loc perfect pentru a te calma și relaxa.
 Nimic nu trădează zbuciumul său lăuntric, nici profunzimea sentimentelor sale și nici modul cum orice „pală de vânt” îl poate destabiliza. Deși nu se vede, sub oglinda apei liniștite se află o adevărată furtună, care poate oricând să te tragă în adâncuri.
  La originea acestui comportament paradoxal se află o adevărată dramă, o traumă gravă din trecut  care i-a produs o depresie cumplită.
  Cândva, în trecut, apa liniștită a fost limpede și puțin adâncă, fiind exact ceea ce părea a fi : ceva absolut inofensiv. Probabil un nebun a aruncat cândva o „piatră”, care nu doar că a tulburat oglinda apei, ci a și creeat un adevărat „crater” pe fundul său, capabil să inghita orice ghinionist imprudent. De atunci a făcut destule  victime…
   De fapt, el este un om mult prea sensibil pentru a-și putea reveni singur din depresie și în același timp mult prea mândru pentru a cere ajutorul celorlalți .  Fapt pentru care și-a creeat propriul univers în care se simte în siguranță . Orice tentativă reală sau presupusă de a-i „tulbura apele” va fi aspru pedepsită.
   Asta până când ajungi la sufletul său și te include în „zona de siguranță”.
 Din momentul acela, totul va fi bine și poți fi sigur că ai câștigat un prieten de încredere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here