Zeci de mii de țigări plus 100 kg tutun mărunțit CONFISCATE

0
623

Vineri dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, cu sprijinul celor de investigații criminale și de ordine publică, au  efectuat 30 de percheziții pe raza județului Olt.

Activitatea a vizat domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de contrabandă cu țigări.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 38.000 de țigarete de contrabandă, 100 kg. de tutun mărunțit, două instalații artizanale pentru mărunțit tutunul și două baterii de artificii a câte 49 de focuri.

5 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, pentru  audieri și dispunerea măsurilor legale.

În acțiune au fost angrenați și polițiști din cadrul polițiilor din municipiile Slatina și Caracal și din orașele Scornicești, Balș și Drăgănești-Olt, precum și luptători ai Serviciului pentru  Acțiuni Speciale Olt.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și deţinerea, de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri.