Administratorul italian al unei fabrici de tricotaje din Caracal, trimis în judecată de procurorii DNA

0
874

Italianul Del Carlo Piero, asociat unic și administrator al firmei de tricotaje S.C. ITR S.R.L Caracal a  fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru delapidarea a peste 2,4 milioane de lei, fonduri europene.

Potrivit procurorilor Secției de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, italianul domiciliat în municipiul Caracal este acuzat de  săvârșirea infracțiunii de schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației unui folos legal obținut, dacă fapta are ca rezultat diminuarea ilegală a resurselor din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.

 Omul de afaceri italian a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu anchetatorii.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: în perioada 2012 – 2017, în calitate asociat unic și administrator la S.C. ITR S.R.L., societate care a beneficiat de fonduri europene în sumă de 2.429.699 lei în cadrul programului ”ITR 2011 – Sistem de productie competitiv”, inculpatul Del Carlo Piero a înlocuit fraudulos, în anul 2016, un număr de 20 de mașini de tricotat achiziționate prin fonduri europene, respectiv le-a vândut și a păstrat plăcuțele de identificare pe care le-a montat pe mașinile nou achiziționate, cauzând un prejudiciu de 2.429.699,97 lei.
În prezența apărătorului ales, inculpatul DEL CARLO PIERO a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:- 1 an și 6 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.
 Pe parcursul termenului de supraveghere, inc. Del Carlo Piero va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei Municipiului Caracal sau a Liceului Teoretic Mihai Viteazul Caracal”, se arată într-un comunicat remis de DNA.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpatul DEL CARLO PIERO, împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Olt.