„IUBITUL” DE AZI , CĂLĂUL DE MÂINE

0
582

Cu toţii am auzit de cazuri în care fete, de multe ori minore, au fost racolate în reţele de
prostituţie chiar de către proprii iubiţi, în fapt proxeneţi sub acoperire, unii  dintre ei indivizi
periculoşi implicaţi in trafic de fiinţe umane, droguri şi arme şi aflaţi pe listele de urmărire
ale Interpolului. Necazul este că aceştia sunt persoane cu temperament şi comportament
cameleonic, extrem de abili şi versaţi, capabili de multe ori să înşele şi vigilenţa unor
agenţi antrenaţi, deci cu atât mai mult al unor biete adolescente naive…Povestea ce va
urma este inspirată dintr-un caz real, care întâmplător  a avut un deznodământ fericit, dar
astfel de cazuri sunt rare. Majoritatea victimelor sunt găsite prea târziu, iar multe dintre ele, niciodată.

Se apropie tremurând de oglinda murdară din camera infectă în care era „cazată”. Se privi îndelung, cu ură, cu dispreţ profund şi îşi lipi arătătorul acuzator de imaginea din oglindă.   „Cine eşti tu ?!”, se întrebă în gând. Două lacrimi mari i se prelinseră pe obraji, în timp ce-şi apropia de suprafaţa oglinzii chipul  obosit şi îmbătrânit prematur . Avea 16 ani, dar din oglindă o privea chipul unei femei de 30 de ani, machiată strident. I se părea că este prinsă într-un vis din care tot spera să se trezească. Se apropie clătinându-se de patul pe care nu mai suporta nici să-l privească şi se lăsă să cadă, epuizată, printre cearşafurile murdare.

Ştia că urma să-şi primească doza . Închise ochii şi auzi scârţâitul uşii, urmat la câteva  secunde de o înţepătură în mână, după care căzu într-un somn adânc. Prin vis auzi o voce pe care o recunoscu, dar pe care drogul ce-i invadase creierul nu o lăsa s-o asocieze cu o anumită persoană. Totuşi, parcă era el, iubitul său… „Doamne, ce îngrijorat ar trebui să fie.. Iar părinţii, probabil că mă caută disperaţi…” După calculele sale trecuse mai mult de jumătate de an de la răpirea sa. Trăia iar şi iar acelaşi vis: noaptea de Anul Nou când împreună cu Făt-Frumosul său, invitaţi fiind la un prieten de-al lui, li s-a propus să prizeze câte o „liniuţă” de cocaină.

Apoi…apoi s-a trezit aici, complet izolată, vizitată doar de „clienti” si de cel ce-i aducea mâncarea şi îi administra drogul de care ajunsese dependentă. Când şi când auzea la uşă persoane vorbind probabil în olandeză… Deodată, auzi vocea cunoscută chiar lângă ea. Deschise brusc ochii, de parcă efectul drogului se risipise brusc, ca prin farmec. Era chiar EL ! Disperată, se agăţă de gâtul său, fericită ca îl vede. Din păcate, pe cât de neaşteptată a fost bucuria, pe-atât au fost şi şocul şi dezamăgirea ce au urmat. O împinse cu brutalitate şi dispreţ înapoi în pat, râzând diabolic.

În acea secundă realiză ce se întâmplase. Iubitul său nu era decât un proxenet şi un
traficant de droguri, care o vânduse, cu bună ştiinţă, ca pe orice marfă de doi bani. Pe loc,
toată iubirea ce o simţise pentru el se transformă într-o ură fără margini. Cu coada ochiului
văzu telefonul lui pe pat. „Îhîîî….!”, îşi spuse în sinea sa, născocind pe loc un plan. Îl acoperi uşor cu cearşaful şi se ghemui, mimând o criză de plâns. Îl aşteptă să iasă din cameră, si le trimise repede acelaşi mesaj părinţilor săi: ” Vă iubesc ! Ne vedem în curând !” .

Apoi, cu mintea mai limpede ca niciodată apelă numărul de urgenţă ( 112 ) . Cum GPS-ul  telefonului era deja activ, localizarea sa a fost extrem de uşoară. Deznodământul e uşor de intuit: vinovaţii au fost prinşi şi pedepsiţi, victimele eliberate şi repatriate ( 20 de fete, multe minore, din tări est-europene). În tările de provenienţă au fost integrate într-un program de dezintoxicare, pentru că toate deveniseră dependente de heroină.

Morala e clară : nu orice „broscoi”cu maşină sport şi lucrat la sală e în realitate un Făt- Frumos. De multe ori, în spatele acestei imagini se ascunde un adevărat monstru.
Banii nu pot cumpăra nici  onoarea, nici dragostea, iar un caracter mizerabil nu se poate
spăla cu tot aurul din lume. Înainte de a-l accepta ca prieten, apoi ca iubit, verifică-i familia şi cercul de prieteni. Aşa vei şti cu adevărat cu cine ai de-a face.
KARA DENIZ