Un tir defect, care a rămas blocat între Găneasa și Saru, îngreunează circulația

0
690

Zeci de utilaje acţionează, în acest moment, pe drumurile naţionale care tranzitează judeţul Olt, peste 1.300 de tone de material antiderapant fiind împrăştiat. Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă.

Potrivit directorului Secției Drumuri Naționale (SDN) Slatina, Adrian Motorga, la ora actuală niciun tronson de drum național nu este blocat, angajații SDN intervenind cu aproximativ 40 de utilaje atât proprii, cât și închiriate. Singura problemă o reprezintă un tir care a rămas blocat de duminică noaptea între Găneasa și Saru pe care drumarii încearcă să-l tracteze pentru că încurcă circulația.

„Se circulă în condiții de iarnă, zăpadă în jur de un centimetru. Se circulă bine, deci nu avem blocaje. Nu am avut evenimente rutiere.  Avem la ora asta un tir care este defect între Găneasa și Saru. Este blocat și rămas acolo, dar încurcă circulația și nu putem să-l mutăm”, a  declarat șeful SDN Slatina.

Motorga susține că de când a început să ningă și până în prezent pe drumurile naționale din județ au fost împrăștiate peste 1.300 de tone de sare.  „Am dat în perioada 14 decembrie de când a început fenomenul acesta de ninsoare și până pe 17 decembrie ,în această dimineață, 1.350 de tone de sare. Este un pic peste plan. Nu am avut ce să facem pentru că a nins continuu. Cel mai mult am dat  noaptea trecută și în prima noapte”,  a adăugat Motorga.

Deși nu s-au înregistrat evenimente rutiere deosebite, șeful SDN susține că au existat situații în care autoturismele care nu erau echipate cu anvelope de iarnă au ajuns în șanțuri. „Cei care nu au avut anvelope de iarnă au avut probleme. Au mai căzut în șanțuri, dar au fost scoși. Cei care au anvelope de iarnă circulă bine”,  a conchis șeful SDN Slatina.