Ce au găsit polițiștii în mașina unor tineri din Olt

0
1228

Doi tineri în vârstă de 19 și 36 de ani, din județul Olt, sunt cercetați de polițiști după ce în autoturismul lor au fost găsite peste 5.000 de tigarete netimbrate, de diferite mărci, aproximativ 80 de kilograme de petarde și zeci de recipiente de parfum. Valoarea totală a bunurilor confiscate de polițiști se ridică la circa 13.500 de lei.

Polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi si Substanțe Periculoase au continuat să acționeze în baza planului Foc de artificii 2018-2019, în vederea prevenirii oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislației din domeniul articolelor pirotehnice.

Astfel, vineri dupa-amiază, acționând pe raza comunei Găneasa, polițiștii au depistat doi tineri, de 19 si 36 de ani, în timp ce încercau să comercializeze obiecte care aveau conținut pirotehnic.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, inspectorul principal, Alexandra Dicu, în urma controlului autoturismului acestora, polițiștii biroului arme au găsit 12.493 de obiecte pirotehnice, cântărind aproximativ 80 de kg, 5.080 de țigarete de diferite mărci, ale căror pachete nu aveau aplicat timbru fiscal și 34 de recipiente de parfum, pentru care nu dețineau documente de proveniență, susceptibile a fi contrafăcute.

 

Valoarea totală a bunurilor ridicate în vederea continuării cercetărilor este de aproximativ 13.500 lei.

„În cauză, politiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept, contrabandă precum și „punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”, a declarat inspectorul principal Alexandra Dicu