Anunț imens pentru salariații care au minim 15 ani de vechime în muncă și studii superioare

0
783

Toți salariații care au 15 ani vechime în muncă și studii superioare vor fi afectați. Anunțul a fost făcut zilele trecute de către ministrul Muncii, Marius Budăi, iar acum proiectul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Guvernul a aprobat Hotărârea prin care salariul minim brut creşte la 2.080 de lei, iar pentru angajaţii pe funcţii pentru care sunt necesare studii superioare şi care au cel puţin un an vechime, salariul minim brut creşte la 2.350 de lei

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, vineri, că eliminarea majorării la 2.350 de lei a salariului minim brut pentru persoanele cu 15 ani vechime în muncă a venit în urma discuţiilor purtate între minister, sindicate şi patronate, existând riscul de a afecta exerciţiul financiar.

„După cum bine ştiţi, aceste măsuri se iau în discuţie şi cu patronatele şi cu sindicatele. De la 1 ianuarie, vor beneficia de 2.080 de lei pentru cei cu studii medii, iar pentru cei cu studii superioare doar cei care au un an vechime în studii superioare. Nu am dat un pas înapoi, atunci când iei o măsură discuţi cu ambele părţi, iar patronatele au spus că această măsură e posibil pe termen scurt să afecteze exerciţiul financiar, iar atunci am ajuns la această concluzie”, a declarat Marius Budăi, la finalul şedinţei de Guvern.

Ideea acordării unui salariu minim de 2.350 de lei celor cu minimum 15 ani vechime în muncă a dispărut din proiectul publicat astăzi în MT.

Sursa: capital.ro