Pesta porcină africană atacă din nou!

0
1087

Un nou focar de pestă porcină africană (PPA) a fost confirmat, joi, în județul Olt, în localitatea Rusănești.  Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt a certificat apariția virusului la opt porci ai unui localnic ce deține o stână la marginea localități care au murit. Este cel de-al patrulea focar de pestă porcină africană confirmat la Rusănești.

Pesta porcină africană continuă să se extindă, în ciuda măsurilor luate de autorități pentru prevenirea răspândirii bolii.

DSVSA Olt a confirmat apariția virusului PPA la opt porci crescuți la o stână de la marginea localități Rusănești care au murit. Până joi la Rusănești, virusul fusese confirmat în trei exploatații nonprofesionale. Pentru a preveni răspândirea bolii, reprezentanții Centrului Local de Combatere a Bolilor Olt au luat decizia de a sacrifica toți porcii din Rusănești. Însă o parte dintre locuitorii din această zonă s-au sustras controalelor echipelor DSVSA Olt și nu și-au declarat godacii din gospodării.

Din 22 noiembrie de la apariția primului focar şi până la începutul acestei săptămâni, la Rusănești au fost uciși aproape 600 de porci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here