Pesta porcină africană atacă din nou!

0
1197

Un nou focar de pestă porcină africană (PPA) a fost confirmat, joi, în județul Olt, în localitatea Rusănești.  Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt a certificat apariția virusului la opt porci ai unui localnic ce deține o stână la marginea localități care au murit. Este cel de-al patrulea focar de pestă porcină africană confirmat la Rusănești.

Pesta porcină africană continuă să se extindă, în ciuda măsurilor luate de autorități pentru prevenirea răspândirii bolii.

DSVSA Olt a confirmat apariția virusului PPA la opt porci crescuți la o stână de la marginea localități Rusănești care au murit. Până joi la Rusănești, virusul fusese confirmat în trei exploatații nonprofesionale. Pentru a preveni răspândirea bolii, reprezentanții Centrului Local de Combatere a Bolilor Olt au luat decizia de a sacrifica toți porcii din Rusănești. Însă o parte dintre locuitorii din această zonă s-au sustras controalelor echipelor DSVSA Olt și nu și-au declarat godacii din gospodării.

Din 22 noiembrie de la apariția primului focar şi până la începutul acestei săptămâni, la Rusănești au fost uciși aproape 600 de porci.