Secţia de Pneumologie de la Scorniceşti, reabilitată termic de Consiliul Județean

0
158

Consilierii județeni au aprobat joi un proiect prin care Secția de Pneumologie de la Scornicești va fi reabilitată și termic. Valoarea lucrărilor se ridică la aproximativ 542.000 lei, investiția fiind realizată cu fonduri din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Olt.

 „Este vorba despre reabilitarea termică a clădirii Secţiei de Pneumologie de la Scorniceşti, care este parte integrantă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. În urmă cu o şedinţă sau două de consiliu judeţean, am aprobat modernizarea etajelor doi şi trei. Era vorba de interior şi am hotărât că este nevoie şi de reabilitarea termică exterioară şi iată că astăzi am aprobat indicatorii tehnico-economici ai acelui proiect”, a declarat preşedintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.

Șeful administrației județene speră că, pentru derularea acestor lucrări, va reuși să obțină fonduri și de la Ministerul Sănătăţii.

 „Atât modernizarea interioară a Secţiei de Pneumologie Scorniceşti, cât şi modernizarea exterioară  se vor face din bugetul Consiliului Judeţean. Noi, în urma acestor hotărâri de astăzi vom solicita şi fonduri de la Ministerul Sănătăţii. Aşa cum ştiţi, Ministerul Sănătăţii a fost prezent, la o parte din proiectele Consiliului Judeţean Olt de modernizare a Spitalului Slatina, cu o serie de sume. Vom încerca şi la această  secţie să primim sprijinul ministerului”, a mai declarat Oprescu.

Potrivit unui proiect aprobat la sfârșitul lunii trecute de consilierii județeni și etajele 2 şi 3 ale Secţiei de Pneumologie Scorniceşti, inclusiv centrala termică vor fi modernizate și reabilitate. Investiția a cărei valoare se ridică la peste 3,25 milioane de lei va fi realizată tot cu fonduri din bugetul Consiliul Judeţean Olt.

 Lucrările vizează recompartimentări ale saloanelor, refacerea instalațiilor sanitare și electrice și înlocuirea tâmplărie veche , din lemn, cu alta modernă, din aluminiu. Aceste investiții sunt absolut necesare, mai ales că etajele II și III nu au mai beneficiat de astfel de lucrări, în ultimii ani.

Spitalul de Pneumoftiziologie Scorniceşti a devenit secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, în 2013, printr-o hotărâre de guvern.