Campanie pentru prevenirea și combaterea violenţei împotriva femeilor în Olt

0
373

Reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului  (DGASPC) Olt, Inspectoratului de Poliţie Judeţean,  Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au participat vineri, 23 noiembrie, la o acţiune de conştientizare şi informare a slătinenilor prin împărţirea de pliante cu privire la fenomenul violenţei domestice.

Acţiunea organizată de Echipa Intersectorială Locală de la nivelul judeţului coordonată de DGASPC Olt a avut loc în contextul „Zilei internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeii”, marcată în fiecare an pe 25 noiembrie.

Reprezentanţii instituţiei afirmă că violenţa împotriva femeii este un comportament indezirabil, dezorganizat şi deviant. Pentru că violenţa în familie este una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă societatea atât la nivel internaţional, naţional cât şi la nivelul judeţului Olt, DGASPC Olt a aplicat pentru un proiect cu finanţare nerambursabilă privind înfiinţarea unui Centru de Primire în Regim de Urgenţă a victimelor violenţei domestice din Olt care deja este funcţional de aproximativ doi ani și jumătate . Proiectul a fost finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009 – 2014. Având în vedere că la data de 25 noiembrie este marcată Ziua internațională pentru eliminarea violenţei împotriva femeii, DGASPC Olt organizează ca în fiecare an o acțiune de informare și conștientizare. La nivelul instituției noastre funcționează un Centru  de primire în regim de urgență pentru victimele violenței în familie unde acestea au parte de cazare, hrană, consiliere psihologică , asistență juridică și asistență socială. Știm cu toții că violența și  agresiunea nu pot fi tolerate sau acceptate . În prezent nu avem beneficiari în acest centru, dar anul acesta am avut 11 beneficiari”, a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Olt, Ioana Ciobanu.

Centrul pentru victimele violenţei domestice are 12 locuri. Victimele pot rămâne în acest centru o perioadă de 90 de zile.  DGASPC Olt pune la dispoziţia victimelor violenţei în familie şi un număr de telefon, pe lângă telefonul de urgenţă 112, la care pot apela în caz de nevoie. Acesta este 0800.800.564.