Societate de colectare a deșeurilor periculoase din Olt, amendată cu 500 de milioane ROL de Garda de Mediu

0
873

Operatorul  Salubris Waste Management SRL din Slatina care are ca obiect  de activitate colectarea deșeurilor periculoase a fost amendat  de către comisarii Gărzii de Mediu Olt cu 500 milioane ROL, pentru încălcarea legislaţiei de mediu. Totodată, Garda de Mediu Olt a notificat Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Olt cu privire la suspendarea autorizației de mediu pentru acest operator economic. 

Măsura a fost luată de comisarii Gărzii de Mediu Olt pentru nerespectarea obligaţiei prevăzute de articolul 94, alineatul 1, litera g din Ordonanţa de Urgenţă a guvernului 195/2005 privind protecţia mediului. SC Salubris Waste Management SRL  nu a realizat la termen măsurile impuse prin actele de control anterioare. Practic, operatorii economici care gestionează deșeuri periculoase au termen pentru deșeurile care merg spre eliminare un an de zile să le țină pe amplasament. În momentul în care a depășit un an, normal trebuie duse spre eliminare. Și au fost impuse măsuri să elimine aceste deșeuri pentru că depășise termenul de un an. Nu a realizat la termen aceste măsuri și a fost aplicată sancțiunea de 50.000 de lei (500 milioane ROL) și măsura complementară de notificare a Agenției privind suspendarea autorizației de mediu. În momentul în care se suspendă autorizația de mediu activitatea operatorului economic este suspendată și dacă se continuă activitatea intră pe infracțiune, a precizat comisarul Mihai Chivu, din cadrul Gărzii de Mediu Olt, în cadrul Colegiului Prefectural.

Conform sursei citate, operatorul economic nu este la prima abatere de acest gen. Anul trecut, societatea a fost amendată tot cu 50.000 de lei și, de asemenea, notificată APM Olt cu privire la suspendarea autorizației de mediu pentru acest operator economic. Nu este la prima abatere. Anul trecut a mai fost aplicată o sancțiune de 50.000 de lei, tot pentru nerespectarea autorizației de mediu. A fost solicitată suspendarea autorizației de mediu la acest operator economic. A îndeplinit atunci măsurile. La următorul control a depășit iar termenul de un an. Acești colectori preiau aceste deșeuri periculoase și primesc bani pentru ele. După aceea ei când le duc la eliminare trebuie să plătească. Dacă le țin mai mult de un an pe amplasament nu este în regulă. Și tocmai de-asta credem noi că au tendința să le țină mai mult de un an  pentru că în momentul în care îl duci la eliminare trebuie să plătești . Din această cauză se și fac verificări și din punct de vedere financiar-contabil”, a conchis comisarul Mihai Chivu.